Propao posao crveno-belih: Zvezdina visoka ponuda ipak nije zadovoljila Aris!

Autor:

Sport

27.04.2020

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je stigla vest da je "klub iz Beograda" zainteresovan za francuskog štopera poreklom sa Mauricijusa - Lindzija Rouza. U istoj vesti obelodanjeno je da je njegov matični klub Aris na ime obeštećenja tražio okruglo 1.000.000 evra. Logično, krug potencijalnih kandidata za kupovinu otpisanog štopera sveden je na samo dva imena - Crvenu zvezdu i Partizan. Ubrzo se ipak pojavila i kompletna informacija - Lindzija Rouza želi Crvena zvezda.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Tačnije, srpski šampion je tražio 28-godišnjeg štopera dok nije otpočela pandemija virusa korona, ali i momenta kada je čuo finansijske zahteve Arisa, odnosno tih 1.000.000 evra za obeštećenje. 

Kako je slikovito opisano, emisari crveno-belih su se “ohladili“ od kupovine nekadašnjeg prvotimca Liona i Lorijana. 

Crvena zvezda je navodno Rouza nekoliko puta gledala uživo tokom sezone grčkog prvenstva, pre no što je s klupskog vrha stigla odluka da se sa čelnicima Arisa sedne za pregovarački sto i razgovara o uslovima za finiširanje posla.

Međutim, tu se razlikuju informacije grčkih medija. S jedne strane stižu one da je Aris prvobitno pristao na ponudu vrednu 700.000 evra od kluba iz Srbije, odnosno Crvene zvezde, kako je kasnije otkriveno.

Arisu bi od transfera pripalo 75 odsto, pošto bi 25 išlo Rouzovom bivšem klubu Lorijanu.

Navodno, Aris je na kraju ipak odbio Zvezdinih 700.000 evra i tražio okruglo 1.000.000, što znači da bi u kasi solunskog kluba ostalo tačno 750.000 evropskih novčanica. 

Aris je Rouza doveo iz Lorijana prošlog leta za 170.000 evra i 25 odsto od naredne prodaje. 

Rouz sa Arisom ima ugovor do juna 2022. godine, međutim, otkako se sport ugasio posle uvođenja vanrednog stanja, solunski tim je zapao u tešku finansijsku situaciju.

Klub zaostaje u isplatama igračima i stručnom štabu, kao i ljudima zaposlenim na stadionu "Kleantis Vikelidis", a ne izmiruje ni dugove prema drugim ekipama.

Zato se i postavilo pitanje – zašto je Aris, suočen s velikim finansijskim poteškoćama, odlučio da odbije 700.000 evra na stolu i traži 1.000.000?

Za usluge reprezentativca Mauricijusa zainteresovan je i kiparski APOEL.

Iz Nikozije je bilo nezvaničnih kontakta sa Rozovim zastupnicima, ali ne i konkretne ponude. Prvi čovek kluba Prodromos Petrides navodno nije spreman da plati ni pola od te sume!

Crvena zvezda zasad svakako ne namerava da se dalje upušta u pregovore sa Arisom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/ Tilesport. tv
Lindzi Rouz

Pitanje je da li će daljih razgovora uopšte biti posle svega, pogotovo ako se uzme u obzir uticaj koji će COVID-19 imati na finansijsku moć klubova...

Osim toga, Crvena zvezda u svojim redovima od štopera ima Miloša Degeneka, Nemanju Milunovića, Srđana Babića i Radovana Pankova. 

Foto: Starsport
Miloš Degenek i Radovan Pankov

Rouzova prednost je u tome što pored štopera može da odgovori izazovu i kao desni bek, gde su trenutno na raspolaganju Marko Gobeljić i Milan Gajić.

Ni to nije dokaz da je Crvenoj zvezdi potrebno da iskešira milion evra. Osim naravno ako neko ne ode...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading