Lekari iz Španije zabrinuti: Sledi talas povreda po povratku na teren

Autor:

Sport

28.04.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari i kondicioni treneri iz Španije upozoravaju da bi pri povratku fudbalera na teren posle završetka pandemije koronavirusa mogao da usledi talas povreda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
La liga

Fudbaleri u Španiji nadaju se da će se na teren vratiti sledećeg meseca, posle mesec i po dana pauze zbog virusa Covid 19.

- Igrači su vec osam sedmica bez takmičenja, zaključani u svojim domovima, a nemaju svi velike kuće u kojima mogu da se fizički pripremaju. Ne znamo koliko im treba vremena da se fizički oporave kada opet izađu na teren, a da ne bude značajnog porasta povreda. Potrebno im je dati dovoljno vremena do takmičenja kako bi rizik bio minimalan - rekao je Rafael Ramos, predsednik Udruženja lekara fudbalskih klubova, prenose španski mediji.


Prvenstvo je stopirano 13. marta zbog koronavirusa, a čelnici La Lige veruju kako bi posle testiranja igrači mogli počnu sa treninzima na stadionima posle 10. maja, do kada je na snazi vanredno stanje u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading