Šta će se desiti ako se fudbaler zarazi koronavirusom kada se sezona nastavi?

Autor:

Sport

28.04.2020

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa je pre skoro dva meseca u potpunosti prekinula fudbal u skoro celoj Evropi, a sezona bi trebalo da bude nastavljena narednog meseca barem u nekim državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serija A

Od jačih liga mnogi veruju da će se prva nastaviti nemačka Bundesliga i to sredinom maja. Mnoge lige već imaju određene planove za nastavak sezone, ali to najviše zavisi od toga kada će dobiti dozvolu za igranje utakmica.

UEFA ne želi ništa da radi na svoju ruku, pa će sve odluke biti donete u dogovoru sa vlastima. Najveći strah je sigurno da se zarazi jedan od fudbalera kada se sezona nastavi jer bi to moglo ponovo da izazove veliko širenje virusa.

O tome se već uveliko priča i pokušava da se nađe rešenje, a jedno od njih ponudili su Fudbalski savezi Italije i Nemačke. Oni su objasnili šta će se u Bundesligi i Seriji A dešavati ukoliko se neko od igrača zarazi.

Prvi korak jeste da se zaraženi fudbaler izoluje u potpunosti, a potom da se testiraju svi oni koji su bili u kontaktu s njim. Njemu će biti određen karantin od dve nedelje, a ostatak utakmica će se normalno nastaviti.

Međutim, u Italiji je nešto drugačiji plan nego u Nemačkoj. Na Apeninima će u takvom slučaju takođe izolovati igrača i testirati sve one sa kojima je bio u kontaktu, ali će u karantin morati i ostatak ekipe zbog čega bi liga bila prekinuta na dve nedelje.

O ovom problemu danas će se raspravljati i u francuskoj Ligi 1, gde bi sezona trebalo da se nastavi u junu pred praznim tribinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading