Lalatović samouveren: Ponovo ću biti trener Zvezde i osvajati trofeje!

Autor: Sportski Žurnal/Republika

Sport

28.04.2020

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Lalatović odlično vodi Vojvodinu ove sezone, kupio je navijače "lala" još u svom prvom mandatu, ali nikada nije krio da je veliki navijač Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Lalatović

To je ujedno bio i klub u kome je stasao kao fudbaler, postao kapiten, osvajao trofeje, a koji je vodio i kao trener. Prihvatio je izazov u teškom trenutku i došao na "Marakanu" 2014. godine kada je klub izbačen iz UEFA takmičenja, a finansijski problemi bili su na vrhuncu.

Vodio je klub samo jednu sezonu, nije uspeo da dođe do šampionskog pehara, ali je ostavio dobru ekipu Miodragu Božoviću koji ga je nasledio i odveo Crvenu zvezdu do osvajanja titule 2015/16.

Za to vreme je Lalatović vodio Borac Čačak, Vojvodinu, mladu reprezentaciju Srbije, Čukarički, Radnički i opet Vojvodinu, a ne krije da bi, uprkos tome što se nisu rastali u najidealnijim okolnostima, ponovo jednog dana želeo da postane trener voljenog kluba.

 - Ubeđen sam da ću ponovo da sedim na klupi Zvezde - kazao je Lalatović za "Sportski žurnal".

 - Bio sam njen trener u periodu kad je klub kuburio sa brojnim problemima, na stadionu nije bilo struje, a najveća plata igrača bila je dve ili tri hiljade evra. Danas je u proseku deset puta veća. Doprineo sam stabilizaciji crveno-belih. Ukazao sam poverenje tada mlađanima Luki Joviću, Mihailu Ristiću, Vukašinu Jovanoviću, Marku Grujiću, Predragu Rajkoviću.

Nenad Lalatović je podvukao da su u međuvremenu kod narednog trenera svi oni postali oslonci igre, a da je klub dosta zaradio od njihove prodaje.

 - Želja mi je da u narednom mandatu sa Zvezdom osvajam trofeje, kao što sam na Marakani uspevao kao igrač - naglasio je Lalatović koji iza sebe ima deceniju trenerskog rada.

Nenad Lalatović ponovio je da bi najpametnije bilo da kada se Superliga nastavi da to bude bez plej-ofa i plej-auta, preciznije da se odigraju još četiri kola, dodavši da ukoliko bi igrači pripreme počeli oko 1. maja da bi im bilo potrebno oko tri nedelje da se spreme.

Aktuelni trener Novosađana, koje odlično vodi ove sezone i sa kojima je trenutno trećeplasiran na tabeli, istakao je i da je "večiti optimista" i da je rekao da je cilj Vojvodine izlazak u Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading