Poznat datum povratka Premijer lige!

Autor:

Sport

28.04.2020

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je lošim, a završava se dobrim vestima. Francusi su prekinuli prvenstvo i neće ga nastavljati, bundesligaši verovatno hoće i to 9. maja, eventualno sedam dana kasnije, Španci su okvirno odredili 5. jun kao datum potencijanog povratka Primere, a pred kraj utorka ohrabrujuće vesti stižu iz Engleske, pošto se tamošnji klubovi užurbano spremaju za preostale mečeve Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Arsenal - Čelsi

Prema sazanjima Dejli mejla, pojedini klubovi su već obavestili igrače, članove stručnog štaba i zaposlene da budu u pripravnosti i računaju da bi prvu utakmicu posle pauze mogli da odigraju 6. juna. Dakle, istog vikenda kad se lopta zakotrlja u La Ligi, igraće se tamo gde je i izmišljena. U Velikoj Britaniji.

Sve kao posledica vesti da su klubovi zakazali treninge za sredinu maja. U skladu s tim, predočili igračima da se polako spremaju za povratak u akciju, da se dani izolacije bliže kraju. 

Dejli mejl dodaje da je jedan premijerligaš, mada ne navodi koji, označio 11. maj kao datum kad će se vratiti treninzima, dok je drugi, takođe neimenovani, još optimističniji, pošto „gađa“ 8. maj.

Podsetimo, koliko u ponedeljak treninzima se vratio Arsenal, poštujući mere socijalnog distanciranja, kao i preporuke Vlade Velike Britanije u borbi protiv COVID-19.

Istih pravila moraće da se pridržavaju i svi ostali, početv od rada u manjim grupama (za početak), preko dezinfikovanja prostora u sportskom centru, vođenja računa o ličnoj i higijeni sportske opreme...

Već u petak razmeniće predstavnici svih 20 klubova mišljenja o tome kad i kako će se sezone privesti kraju, ali zasad 6. jun figurira kao datum kad bi premijerligaški ponovo mogli da se takmiče. Razervni plan podrazumeva da se lopta zakotrlja sedam dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading