"UEFA ima jasan plan, neće biti odlaganja!"

Autor:

Sport

30.04.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković rekao je da se gubitak u evropskom fudbalu zbog koronavirusa trenutno ne može izračunati.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Laković

- Fudbalska industrija deliće sudbinu kompletnog sveta, ekonomije i privrede. Naravno da već baratamo određenim podacima prouzrokovanim odlaganjem EURO 2020, za narednu - 2021. godinu, međutim svi ostali pokazatelji ceniće se tek kad budemo sigurni da li ćemo i kada nastaviti takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope. U ovom trenutku rano je za konkretne cifre, ali cela fudbalska industrija deliće ekonomsku sudbinu kompletnog društva- rekao je Laković na početku razgovora za "Sportski žurnal".

Preporuke UEFA i razmišljanja ljudi iz FIFA prilično se razlikuju, šef lekarske komisije FIFA Mišel Dog, izjavio je da fudbal ne bi trebalo da se igra pre 1. septembra zbog koronavirusa.

- Mislim da je to paušalna ocena predsednika Zdravstvene komisije FIFA. Naša medicinska komisija je u stalnom zasedanju i sa prvim informacijama izaći će 12. maja, trenutno rade na medicinskom protokolu i u drugačijoj je poziciji. FIFA bukvalno do 2022. godine i Svetskog prvenstva u Kataru nema veliko prvenstvo, a UEFA osim EURO, državnih timova, ima dnevni život i aktivnosti usko povezane s klubovima, pre svega kroz takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, brojnim takmičenjima mlađih selekcija... U ovom trenutku držimo komunikaciju sa svih 55 nacionalnih asocijacija svakodnevno i imamo konkretnije i bolje informacije na dnevnom nivou. FIFA pre svega gleda globalnu sliku, ono što važi za Evropu ili jednu konfederaciju, ne mora da znači da će u istom periodu važiti za Afriku, Ameriku ili neku treću konfederaciju- rekao je Lajković.

Laković je istakao da ne veruje da će biti daljih prolongiranja.

- UEFA je izašla s kompletnim programom i dostavila svim nacionalnim savezima trenutno validnim scenarijom i iza koga stojimo, a to je da ćemo pokušati da nastavimo klupska takmičenja – Ligu šampiona i Ligu Evrope tokom avgusta, da ćemo paralelno s tim završetkom početi i sa klupskim kvalifikacijama za novu sezonu... I sa jasnim planom da ćemo u septembru, oktobru i novembru u terminima predviđenim za to, igrati i nacionalna takmičenja- zaključio je Laković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading