"Prljava" ruska kampanja neuspešna: Nikolić potpisuje 15. maja!

Autor:

Sport

05.05.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak Marka Nikolića u moskovsku Lokomotivu koji se najavljuje već nedeljama, biće ozvaničen 15. maja. Tada će srpski stručnjak i zvanično od strane kluba biti postavljen za novog trenera moskovskog kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Nikolić

Ruski mediji danas pišu da je otklonjena i poslednja dilema oko promena na klupi Lokomotive. Većina članova uporavnog odbora je stala na stranu generalnog direktora Vasilija Kinkladzea i podržala ga u nameri da ne produži ugovor aktuelnom treneru Juriju Sjominu i da na njegovo mesto postavi Marka Nikolića.

Pregovori Kinkladzea i Nikolića su počeli još jesenas, a srpski trener je od tada u nekoliko navrata boravio u Moskvi na razgovorima i dogovarao detalje saradnje. Rukovodstvo Lokomotive je pokušavalo da sve to obavi u tajnosti zbog aktuelnog trenera Jurija Sjomina koji ima status žive legende kluba. Kada su se pojavile prve informacije da bi Nikolić mogao da zameni Sjomina, iz kluba su to kategorično demantovali. Zapravo, pokušavali su da dobiju na vremenu i da spreče polemiku u javnosti.

RepublikaFoto: Starsport

Problem je što se Sjomin nadao novom ugovoru i što je imao ogromnu podršku navijača i javnosti jer je najzaslužniji što je Lokomotiva u prethodnih 25 godina od prosečnog kluba postala jedan od najvažnijih klubova na ruskoj fudbalskoj mapi. Skoro sve trofeje u klupskoj istoriji joj je doneo Sjomin koji je u četiri mandata na klupi popularnih Železničara proveo čak 22 godine. Stekao je kultni status među navijačima koji su želeli da nastavi saradnju, a pogotovo nisu želeli da mu klub radi iza leđa i preiprema mu naslednika. Zato su u Lokomotivi pokušavali da zataškaju pregovore sa Nikolićem i da zvanično potvrde Sjominov odlazak.

Ipak, kako je sezona došla pred kraj, stvari su morale da isplivaju na površinu i ruski mediji su provalili celu priču. Sjomin će u narednim danima i zvanično biti obavešten da mu neće biti ponuđen novi ugovor, a Nikolić će 15. maja i zvanično biti potvrđen kao novi trener.

Srpski stručnjak će sa Lokomotivom potpisati ugovor na dve sezone uz opciju za  treću, a godišnje će u Moskvi zarađivati 1.500.000 evra. 

Po curenju informacija da će Nikolić postati novi trener Lokomotive tamošnja stručna javnost nije blagonaklono reagovala, čuli su se komentari poput onog da nije dostojan tako velikog kluba, ali na srpskom stručnjaku je da ovakve navode demantuje!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading