Vojnik Son donosi priznanje u Totenhem!

Autor:

Sport

08.05.2020

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Totenhema Hjeon Min Son završio je bazični deo vojnog roka među pet najboljih vojnika u svojoj klasi, koja broji 157 vojnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Min Son među 5 najboljih vojnika u klasi

Fudbaler Totenhema se nalazi na ostrvu Jeju gde je morao da prođe osnovni deo obuke u sklopu mornarice, što je sa uspehom završio. 

Son je zahvaljujući zlatnoj medalji osvojenoj na Azijskim igrama 2018. u Indoneziji bio izuzet iz obavezne vojne službe koja u Južnoj Koreji traje gotovo dve godine, pa su tamošnje vlasti odlučile da zbog tog uspeha treba da odradi samo par meseci vojnog roka. On je odlučio da osnovni deo obuke koji traje oko tri sedmice odradi sada za vreme pauze zbog koronavirusa u Premijer ligi, a preostalih par meseci će morati da odradi do 2023. godine.

U sklopu završetka bazične obuke kada se proglašavaju najbolji vojnici u Južnoj Koreji je običaj da se pravi svečana ceremonija pred velikim brojem ljudi, ali je to ovoga puta izostalo zbog bezbedonosnih mera zbog epidemije. Međutim, to nije sprečilo Sonove fanove da se okupe ispred vojnog objekta u nadi da će videti svog ljubimca i čestitati mu.

Napadač sada čeka da se otvore granice kako bi mogao da se vrati u London i priključi svojoj ekipi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading