"Čelsi - Barselona? Nameštaljka"

Autor:

Sport

09.05.2020

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je prošlo više od decenije, i dalje se priča o jednoj od najvećih krađa u novijoj istoriji fudbala.

Didije Drogba je totalno poludeo tokom tog meča sa Barsom

Na nju se još jednom osvrnuo Gus Hidink, tadašnji menadžer Čelsija, koga je Barselona te 2009. godine na Stamford bridžu eliminisala golom Andresa Inijeste u 94. minutu.

Kao glavni krivac i tada, a i danas smatra se norveški arbitar Tom Hening Ovrebo, koji u više navrata nije svirao penal za "plavce", iako je u najmanju ruku bilo elemenata.

- To je bilo najgore suđenje koje sam ikada video. Sudija me je iznenadio jer je imao savršene mečeve u prošlosti - rekao je Hidink za holandski "Ziggosport".

Čak je izneo ozbiljne sumnje u regularnost i namere UEFA te sezone u Ligi šampiona.

- To je jedini slučaj za koji mislim da je meč namešten. U to vreme, Mančester junajted se već kvalifikovao za finale. UEFA nije želela isto finale kao i godinu dana ranije. Nemam dokaza, ali bilo je vrlo sumnjivo. A sada sam ljut - poručio je Hidink.

Godinu dana ranije Mančester junajted je u finalu u Moskvi pobedio Čelsi posle boljeg izvođenja penala, a 2009. se na krov Evrope u Rimu popela Barselona trijumfom nad "crvenim đavolima" u finalu rezultatom 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading