Liga bogatih sve bliže: Priča se o mestu i za Zvezdu, najveći problem je FIFA!

Autor:

Sport

11.05.2020

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se evropska Superliga! Poznati engleski list "San" tvrdi da je zatvaranje lige bogatih sve bliže. Ipak, možda bude i prostora za Crvenu zvezdu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Liverpul - Mančester siti

Zbog koronavirusa klubovi gube mnogo novca... Mnogi smatraju da će sada zagovornici teorije da najjači timovi današnjice igraju jednu ligu udariti jako.

Pored bogatih klubova, ima interesovanja i za neke druge timove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda

Takvo interesovanje će postojati i za klubove poput Crvene zvezde, Seltika, Galatasaraja i Ajaksa, jer su to istorijski klubovi sa velikim bazama navijača. 

Velike baze navijača doprinose većim TV pravima, širem marketingu itd.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Jedan od predloga za osnivanje evropske Superlige je da se napravi liga sa 20 ili 22 kluba, bez ulaska u ligu ili ispadanja iz iste, dok je druga da postoje dva ranga sa po 16 klubova, gde bi klubovi mogli da se menjaju unutar te dve lige. U priči je i Zvezda, tvrdi "San".

- Fudbal širom Evrope je na putu ka velikoj promeni - lige i klubovi su dostigle maksimum za TV prava, prihod od utakmica, sponzorstava i marketinga unutar svojih liga. Ne postoji bolji trenutak da naprave ovaj potez nego sada. Fudbal se menja. Da li zaista mislite da vlasnici najvećih klubova mare za tradiciju postojećih takmičenja - rekao je jedan insajder za "San".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa "El klasika"

Najveći problem je FIFA! Ova organizacija trenutno nema nameru da popusti i pristane na ovakve promene, ipak, zov novca je jak i sve je moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading