Savo priznao: Piksi je najbolji srpski fudbaler u istoriji

Autor:

Sport

13.05.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Savo Milošević komentarisao je fudbalere sa kojima je igrao ili sarađivao tokom igračke i trenerske karijere.

RepublikaFoto: Tanjug
Savo Milošević

Milošević je tokom gostovanja na TV Pink pričao o Draganu Ćiriću, Tomiju Džonsonu, Mateji Kežmanu, Dušanu Tadiću, Draganu Stojkoviću Piksiju, Dejanu Savićeviću, Predragu Mijatoviću.

Milošević je svojevremeno bio jedan od najboljih golgetera Evrope, a sada kao trener smatra da bi fudbaleri trebalo posebno da rade na svom verbalnom izražavanju.

- Fudbaleri su takođe inteligentni, ali imaju problem sa izražavanjem. To je zbog toga što su bili na treninzima, a ne u školama. Mojoj generaciji je bilo vrlo teško da studira, danas je to mnogo lakše i izvodljivo - rekao je Milošević.

Dolazak Miloševića i Dejana Stankovića na mesto trenera Partizana i Zvezde je osvežilo poprilično "zatrovanu" atmosferu između "večitih" rivala.

 - Možda o nekim stvarima ćutimo, ali je mnogo više o kojima pričamo. Za vreme izolacije smo često pričali, razmenjivali mišljenja, diskutovali o najboljim rešenjima šta bi bilo dobro tokom korone. U sličnim smo situacijama, igraćemo evropske kvalifikacije, moramo da nađemo najbolja rešenja - rekao je trener Partizana.

Na pitanje koji igrač ga je najviše razočarao, Milošević je bez ustručavanja odgovorio: "Dragan Ćirić".

 - Nije me razočarao kao čovek, već što je pružio samo deset odsto od onoga što je mogao. Imao je potencijal da bude u deset najboljih na svetu. Ćira je specifična ličnost, njemu je bio potreban trener koji će da ga razumeti kao igrača i kao čoveka. On je iz Partizana otišao pravo u Barselonu, to je danas nezamislivo. I dalje je jedini Srbin u Barseloni - podsetio je trener Partizana.

 - Kod Luja van Gala je uspeo da se izbori za mesto među 11, kasnije se promenio trener i onda su počeli problemi.

Kada je u pitanju najnesebičniji igrač sa kojim je igrao, izdvojio je bivšeg kolegu iz Aston Vile.

 - Tomi Džonson. U Partizanu smo imali Đanija, ne mogu da kažem da je bio sebičan, ali je imao momente kada je lopta njegova i samo njegova. Voleo je da uradi nešto na svoju ruku - podsetio je Milošević i na Sašu Ćurčića koji je oduševio i Engleze.

Potom je Milošević birao svoje "favorite" prilikom poređenja određenih igrača.

RepublikaFoto: Tanjug

Marko Pantelić ili Mateja Kežman?

 - Keža, više smo kompatibilni. Igrali smo zajedno i to je dosta dobro funkcionisalo. Panta je više igrač kao ja.

Dušan Tadić ili Mateja Kežman?

 - S Tadićem bih se slagao fenomenalno. Ima brutalnu asiatenciju. On je više vezni igrač.

Piksi ili Tadić?

 - Piksi je najbolji srpski fudbaler u istoriji i s njim ne može niko da se meri. Ne morate dalje.

A Piksi ili Dejo?

 - On je Crnogorac", nasmejao se Milošević, S njima dvojicom sam igrao pet, šest godina. Dejo je više individualac, Piksi mi je namestio mnogo više golova.

Piksi ili Mijat?

 - S Mijatom sam igao najduže, čak i u Partizanu. Jednako dobro je igrao na obe pozicije, špica i polušpica. Peđa mi je, kao Piksi, namestio mnogo golova. Njih trojica – Mijat, Piksi i Dejo su igrači koji su okrenuli igricu. Nivo iznad svih i svi su bili posebni na svoj način. S Mijatom sam bio i cimer, ali znam da se neće ljutiti, pa Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading