Miha objasnio srpski mentalitet: Nemoj da misliš da neće da te pljuju iako si Stanković

Autor: Nova S, republika.rs

Sport

16.05.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović bio je selektor Srbije i tokom gostovanja u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" objasnio je kakav mentalitet ima naš narod, kao i koliko ga dobro poznaje.

RepublikaFoto: Estok
Miha i Deki

Otišao je sa mesta selektora dve godine ranije zbog raznih pritisaka, nipodaštavanja i sličnih stvari. Mediji su ga bukvalno rastrgli zato više i ne daje izjave za srpske medije.

On je ispričao da je izvukao pouku koju je preneo i Dejanu Stankoviću.

- Kada me Deki zvao da bude trener Zvezde, ja mu kažem "Okej, ako to želiš nije loše da kreneš od Zvezde, ali moraš da znaš u šta ideš".

- Ja sam bio selektor reprezentacije, a u svim drugim zemljama to je maltene najvažnija funkcija posle predsednika države, sem kod nas.

- Naš narod je takav. Ja sam u Italiji cenjeniji nego u Srbiji. Kod nas te vide jednom u 4 meseca, kažu kakav je ovo car, majstor, a kad gledaju svaki dan, posle mesec dana pričaju, "Pa on je kurton, nema pojma".

- Rekao sam Dekiju nemoj da misliš da neće da te pljuju kad te vide posle mesec dana, bez obzira što si ti Stanković, ili ja Mihajlović.

- Kad neko dođe da proba da napravi nešto novo da uvede neki evropski mentalitet, drugačiji sistem, ima njih koji su za to, ali i mnogo koji su protiv toga, i kao da im je drago kad ti ne ide  - kaže Mihajlović i dodaje:

- Nisam gledao Zvezdu, ali se čujem se redovno sa Dekijem, dajem mu neke savete. Vidim da se nervira mnogo na utakmici, on još gleda sve kao igrač, ali to je normalno, ja sam isto tako gledao, a posle stekneš mirnoću.

Ja sam jedini imao hrabrost da promenim i kasnije smo dobro igrali kvalifikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading