Kapetan Dragan prvi put na Marakani otkad je na slobodi: Preživeo sam robiju zbog "Delija" i Zvezde!

Autor:

Sport

05.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković (65), poznatiji kao kapetan Dragan, veliki navijač Crvene zvezde i borac za slobodu srpskog naroda u Hrvatskoj, posetio je prekjuče stadion "Rajko Mitić" i u službenim prostorijama uživao u društvu rukovodilaca kluba i prijatelja, među kojima je i Dragan Džajić (74). Rođeni Beograđanin koji je čak 13 i po godina proveo na robiji u Australiji i Hrvatskoj zbog navodnih, ali nikada dokazanih, ratnih zločina na području Knina i Gline tokom devedesetih.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Kapetan Dragan Vasiljković

Nekadašnji osnivač i komandant dobrovoljačke formacije Knindže, preteče "crvenih beretki", ekskluzivno za Srpski telegraf objasnio je neraskidivu vezu sa Zvezdom i "Delijama", koji su mu odmah po izlasku iz zatvora u Lepoglavi krajem marta naslikali mural pored zapadne tribine Marakane.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Draganov mural ispred Marakane

VEČNA LJUBAV

Vasiljković je istakao da je njegova humanitarna fondacija "Kapetan Dragan", osnovana pre bezmalo tri decenije i koju planira da reaktivira, obezbedila stipendije za čak 14.000 srpske dece, a svesrdnu pomoć u tome uvek je imao od voljenog kluba.

 14 hiljada dece dobilo stipendiju zahvaljujući fondu "Kapetan Dragan"

- Zvezda i ja, pa mi ne možemo jedno bez drugog. To je ljubav za sva vremena. Pratio sam igre kluba i dok sam nevin robijao. Znate šta, mnogo mi je bilo lakše da izdržim i preživim teških 13 i po godina zatvora znajući da su uz mene Zvezda, njeni rukovodioci, heroj mog detinjstva Džaja, sa kojim se znam više od tri decenije, fudbaleri i, naravno, "Delije". Svi oni su mi dali veliku snagu da izdržim i hvala im do neba na tome - rekao je kapetan Dragan za naš list povodom prve posete Marakani otkako je postao slobodan čovek.

RepublikaFoto: Starsport
Podrška kapetanu... Navijači i igrači Zvezde

NEDOSTAJU UTAKMICE

Vasiljković se svim srcem bori za istinu i pravdu za 62 Srbina koji bez jednog jedinog dokaza trenutno robijaju širom Hrvatske, a ističe da će, čim mu to obaveze dozvole, doći na utakmicu Crvene zvezde.

- Mnogo sam zauzet ovih dana i nedelja, ali kad se ukaže prilika, eto mene na Marakani da bodrim Zvezdu, kao što sam to nekada činio. Jedva čekam kvalifikacije za Ligu šampiona, verujem da možemo opet u evropsku elitu, tu nam je i mesto - zaključio je kapetan Dragan.

Vasiljković: Čujem se sa Mihom, pobediće bolest!

Dragan Vasiljković otkriva za naš list da je ostao u odličnim odnosima sa mnogim bivšim fudbalerima Crvene zvezde, pre svega sa Sinišom Mihajlovićem (51). Nekadašnji knindža kaže da se od izlaska iz zatvora u Hrvatskoj 28. marta redovno čuje telefonom sa trenerom Bolonje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

- Miha je veliki čovek, prava ljudina i beskompromisan borac, kako u životu tako i na terenu dok je bio aktivan igrač. Kaže mi da se sada oseća mnogo bolje, terapije su dale odlične rezultate i ubeđen sam da će moj drug Siniša u potpunosti pobediti leukemiju - istakao je Vasiljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading