Stadion crno-belih često bio neosvojiva tvrđava za komšije: Partizanov JNA uklet za Zvezdu!

Autor:

Sport

08.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je u petak predsednik FS Beograda Ilija Petković (74) na žrebanju polufinalnih parova Kupa Srbije izvukao prvo kuglicu sa imenom Partizana, postalo je jasno da će crno-beli biti domaćini Zvezdi u sredu (20.00, Arena sport 1). To se navijačima crveno-belih nikako nije dopalo, budući da je od raspada SFR Jugoslavije tradicija u večitim derbijima igranim na stadionu crno-belih, nekada poznatom pod imenom JNA, debelo na strani Partizana, pa će gosti prekosutra pokušati da skinu prokletstvo sa sebe. Naime, od sezone 1991/92. do danas klub iz Ljutice Bogdana je, računajući i prvenstvene i kup utakmice, slavio u Humskoj samo osam puta u čak 43 utakmice, to jest svaku petu u proseku!

RepublikaFoto: Starsport
Rešio meč... Suma postiže gol u 161.derbiju

SAMOPOUZDANJE KLJUČNO

Poslednji put Zvezda je, kao gost, savladala Partizan 27. februara 2016. godine sa 2:1, a strelac pobedonosnog gola za tim sa Marakane Ugo Vijeira (31) ekskluzivno za Srpski telegraf iz rodnog Portugala poručuje da je došlo vreme za trijumf njegovog bivšeg tima.

- Crvena zvezda ima bolji tim od crno-belih, šampion je Srbije, i to sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na Partizan, tako da očekujem trijumf u sredu. Neophodno je da igrači Dejana Stankovića uđu sa mnogo samopouzdanja u utakmicu, kvalitet će onda isplivati na površinu. Zaista nisam znao da je u prošlosti moj bivši tim imao tako malo pobeda u komšiluku. Mojoj generaciji očigledno to nije bio problem - rekao je napadač Žil Visentea za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Poslednji trijumf crveno-belih u Humskoj - 27.02.2016; Partizan - Crvena zvezda 1:2

VLADARI HUMSKE

"Parni valjak" samleo je najvećeg rivala 18 puta na domaćem terenu u poslednjih 29 sezona, zbirno u ligaškim i kup utakmicama, a polovinu od tih trijumfa ostvarili su od osamostaljenja Srbije, odnosno od sezone 2006/07.

Večiti rivali su u Humskoj u poslednjih 14 sezona igrali 19 mečeva, od čega dva puta u Kupu Srbije, a trostruki uzastopni šampion dobio je pet mečeva u tom periodu. 

Jasno je da bivši stadion JNA ne prija crveno-belima, pa će Stankovićeva četa morati dobro da se oznoji za plasman u finale masovnijeg takmičenja i dođe na korak do osvajanja 13 godina čekane duple krune.

OD RASPADA SFRJ

PARTIZAN NEREŠENO ZVEZDA

18 17 8

* Od sezone 1991/92. do danas

SR JUGOSLAVIJA

PARTIZAN NEREŠENO ZVEZDA

9 11 4

* Od sezone 1991/92. do sezone 2005/06.

OD SAMOSTALNOSTI SRBIJE

9 6 4

* Od sezone 2006/07. do danas

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading