Legenda Junajteda: Ni uz pomoć ser Aleksa niko me ne zove, sve je to zbog boje kože

Autor:

Sport

09.06.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvajt Jork bio je dobar napadač, igrao je u sjajnoj generaciji Junajteda koja je 1999. godine osvojila trostruku krunu. Sada bi hteo da bude trener, ali tvrdi da zbog boje kože ima puno problema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dvajt Jork

Kao igrač nosio je dres Aston Vile, Mančester junajteda, Blekburna, Birmingema, Sanderlenda i Sidneja. Karijeru je Jork (48) završio 2009. godine. Bivši reprezentativac Trinidada i Tobaga bi sada hteo da bude trener, ali mu ne ide.

- Ser Aleks Ferguson mi je rekao da ću dobiti i njegovu preporuku ako treba. I on se založio za mene, pomogao mi je, preporučio me nekim klubovima, ali ja još nisam postao menadžer nekog kluba na Ostrvu - požalio se Jork za BeIN Sports i nastavio:

- Mislim da je tamnoputim ljudima teže da dobiju posao menadžera. To je činjenica. Mene ni jedan klub još nije zvao na razgovor. To je zbog boje kože. To je ono sa čime smo suočeni danas zbog boje kože.

Pre 21 godinu Jork je sa Junajtedom osvojio trostruku krunu. Bila je to legendarna 1999. godina, a on i Endi Kol bili su sjajni tamnoputi tandem "crvenih đavola".

- Mi imamo ozbiljan problem u engleskom fudbalu. Mi nemamo tamnoputog trenera u Premijeršipu. Mislim da ni jedan pomoćnik takođe nije crnac, valjda ni jedan trener nema nekog tamnoputog. Boriću se da se to promeni, nadam se da uskoro hoće - kaže Jork.

Naravno da će krenuti sa nekim slabijim klubom, a možda jednog dana ispuni i san nakon igračke karijere da postane i trener.

- Meni je želja da vodim neki veliki engleski klub, ali bitno je da prvo krenem da menjam stvari - dodao je Jork.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading