(VIDEO) Leverkuzen ugasio snove četvrtoligaša za finale Kupa Nemačke posle 11 godina!

Autor:

Sport

09.06.2020

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajer Leverkuzena prvi su finalisti Kupa Nemačke (DFB Pokal), pošto su u gostima pobedili Sarbriken rezultatom 3:0 (2:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kerem Demirbaj - Tri asistencije iskusnog veziste u gostima

Leverkuzen je pitanje pobednika rešio već posle dvadesetak minuta igre, pošto je u 11. minutu Dijabi pogodio za 1:0, da bi već u 19. Alario postavio nedostižnih 2:0.

 

 

Kod oba gola je asistent bio Demirbaj.

 

 


"Farmaceuti" su sve dileme oko pobednika rešili u 58. minutu, kada je Belarabi iskoristio novu asistenciju Demirbaja za 3:0.

 

 

 

 


Gosti su tako prekinuli san četvrtoligaša Sarbrikena, koji je bio na korak od nestvarnog uspeha i plasmana u finale Kupa Nemačke.

 

Što se tiče Levera, ovo je tek treće finale u istoriji kluba, i prvo posle 11 godina.

Zanimljivo, Bajer Leverkuzen je oba dosadašnja finala izgubio, 2009. godine bolji je bio Verder Bremen, i to golom Mesuta Ozila, dok je 1993. godine bolja bila Herta, a jedini strelac bio je legendarni Ulf Kirsten.

 

 


Kai Haverc i drugovi u finalu čekaju boljeg iz duela Bajern Minhen - Ajntraht Frankfurt, koji je na programu u sredu od 20.45.

Veliko finale igra se 4. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading