(FOTO) Slaviša Kokeza i Dušan Tadić otvorili teren i podelili opremu

Autor:

Sport

10.06.2020

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije nastavio je sa akcijom pomoći klubovima širom Srbije, a posle današnje posete FSO Surčin, odnosno jučerašnje Sopotu i Lazarevcu, i novog talasa koji će u narednikh sedam dana pokriti mnoga mesta u zemlji, broj klubova koji će dobiti vrednu opremu prelazi 1500.

RepublikaFoto: FSS
Slaviša Kokeza, Dušan Tadić, Marko Pantelić

Danas je fudbalska Srbija u akciji podele opreme klubovima u OFS Surčin bila u reprezentativnom sastavu, na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, zatim potpredsednicima Nenadom Bjekovićem i Marko Pantelićem, generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, zamenikom Mirkom Gluščevićem, sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem i jednim od kapitena najboljeg državnog tima, asom Ajaksa Dušanom Tadićem.

Uz novu opremu, i novi teren, travnata lepotica u Dobanovcima, fudbalski raj (veštačka trava) za buduće asove, decu koja treniraju fudbal. I slika koja se ne zaboravlja, mlađe kategorije brojnikh klubova pored jednog od svojih idola, Dušana Tadića. A novu opremu su dobile sve kategorije klubova: Budućnost (Dobanovci), Jedinstvo (Surčin), Šumadinac (Bečmen), Borac (Progar), Srem (Jakovo), Posavac Tišma…

RepublikaFoto: FSS

-Uvek je najslađe družiti se sa decom. Meni je zadovoljstvo da im izmamim osmekhe na lica i da mogu da im pomognem nekim savetima. Imam utisak da im na taj način ulivam dodatni motiv da budu još bolji sa loptom. Sećam se kako sam ja reagovao kad sam bio u njikhovim godinama, to su stvari koje se ne zaboravljaju. Stalno potenciram priču da rade ono što vole, jer smatram da je to suština. Možda ova deca još uvek ne skhvataju šta to znači, ali kako vreme bude prolazilo biće im jasnije koliko je bitno da uživaju u odabranoj profesiji. Danas mi je bilo veoma lepo u Dobanovcima, ponovo sam se uverio koliko toj deci znači dolazak proslavljenikh fudbalskikh imena i ljudi koji rukovode našim fudbalom. Ovo je sjajan gest Fudbalskog saveza Srbije, čujem da će se akcija pomoći klubovima nastaviti i raširiti na teritoriju cele Srbije – rekao je Dušan Tadić.

RepublikaFoto: FSS

Predsednik Slaviša Kokeza obećao je da će donacijom pokriti sve klubove  kojima je pomoć najpotrebnija, a prioritet su uglavnom klubovi nižerazrednog ranga koji do sada nikada nisu osetili ovakvu vrstu podrške i pomoći.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam zajedno sa svojim najbližim saradnicima Nenadom Bjekovićem, Markom Pantelićem, Ilijom Petkovićem i Jovanom Šurbatovićem, posetio Surčin i prisustvovao svečanom otvaranju novog terena sa veštačkom travom. KHteo bikh posebno da se zakhvalim našem proslavljenom reprezentativcu Dušanu Tadiću koji je dan pre povratka za KHolandiju našao vremena i došao u Dobanovce da uveliča ovaj događaj. On se redovno odaziva svim našim akcijama, promoviše fudbal širom Srbije i ume na pravi način da priđe deci koja u njemu vide istinskog fudbalskog idola – istakao je Slaviša Kokeza i nastavio.-Razgovarali smo sa predsednikom Opštine Surčin gospodinom Šušom i dogovorili se da našu saradnju podignemo na još viši nivo. On je obećao da će naredne sezone odvojiti duplo više finansijskikh sredstava za klubove sa teritorije Opštine Surčin i to je fenomenalan gest sa njegove strane. U tom slučaju, FSS preuzima odgovornost da donira još jedan teren sa veštačkom travom, čime bismo dodatno pospešili razvoj fudbala u Surčinu. Što više takvikh terena, to više dece koja će izabrati fudbal kao primarnu sportsku aktivnost. Drago mi je što smo nastavili sa akcijom pomoći klubovima, juče Sopot i Lazarevac, danas Surčin, sutra Loznica i tako redom. Do kraja godine posetićemo brojne gradove širom Srbije i podeliti opremu klubovima kojima je to najneopkhodnije. Do sada smo investirali preko 11 miliona evra u infrastrukturu i razne vidove pomoći fudbalskim kolektivima od najnižikh rangova do Super lige Srbije. Mislim da je to pravi način da se nastavi sa razvojem fudbala u našoj zemlji, što je prevaskhodni cilj Fudbalskog saveza Srbije – rekao je Slaviša Kokeza.

RepublikaFoto: FSS

I tim povodom, legendarni igrač, trener i selektor, sada aktuelni predsednik FS Beograda Ilija Petković, zajedno sa Jovanom Šurbatovićem, prvim operativcem FSS, njegovom zamenikom Mirkom Gluščevićem i reprezentativcem Duškom Tošićem, podelio je opremu klubovima iz FSO Sopot: Vojvodina 2013, Vis, Đurinci, Mali Požarevac, Mladost (Mala Ivanča), Mladost (Guberevac), Popović, Nemenikuće, Rogača, Rudar 2012, Sibnica, Stojnik, Kosmaj Ralja, Zuce 2019, Sopot, Ropočevo i Slatina.

- Kad neko da od srca, onda to vredi duplo – rečenica je Ilije Petkovića koja možda i najbolje govori o akciji Fudbalskog saveza.

RepublikaFoto: FSS

Tona oprema otišla je i klubovima sa teritorije FSO Lazarevac: Kolubara, ŽFK Radnički, Rudovci, ŽFK Kolubara, Mladi borac (Županjac), Petka, Sloga (Lukavica), OFK Radnički (Dren), Dimitrije Tucović (Šušnjar), Sloboda (Stubica), OFK Burovo, BSK (Brajkovac), Vreoci, Napredak (Medoševac), Turbina (Vreoci), Šumadija (Šopić), Mladost (Cvetovac), OFK Borac (Arapovac), Bistrica), Mladost (Baroševac), OFK Polet (Mirosaljci), Šumadinac (Kruševica), Strmovo, 20.oktobar (Trbušnica), Mladi Radnik (Junkovac), TEK Sloga (Veliki Crljeni), Stepojevac Vaga, Borac (Lazarevac), Radnički (Rudovci), OFK Budućnost (Dudovica), Mladost (Čibutkovica), SFU Kalimero (Lazarevac), Real 28 (Lazarevac), SFU Akademija fudbala (Lazarevac), ŽFK Borac 2014 (Lazarevac).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pop

10.06.2020 15:31

Ne secam se da su drugi ovako delili. Bravo Savez! Bravo Kokeza!! Samo solidarnost i podrska!