"Biser" Voždovca postao treći najmlađi strelac u istoriji Superlige

Autor:

Sport

13.06.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stoisavljević predstavio se široj fudbalskoj javnosti novembra 2019. godine kada je u meču između Crvene Zvezde i Voždovca zaigrao od početka utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji Superlige Srbije sa navršenih 16 godina i pet dana.

RepublikaFoto: FK Voždovac
Dragan Stoisavljević

U jučerašnjem gradskom derbiju protiv Rada na Banjici stasiti napadač je u igru ušao na polovini drugog poluvremena i nakon samo 10 minuta igre postigao drugi pogodak na meču.

Potvrdio je tako Stoisavljević pobedu Zmajeva i pokazao da Voždovac u "zmajevom gnezdu" gaji fudbalski biser i budućnost srpskog fudbala.

To je ujedno bio i debitantski pogodak Stoisavljevića sa 16 godina, 6 meseci i 19 dana u seniorskoj konkurenciji, koji ga je svrstao na treće mesto liste najmlađih strelaca u Superligi Srbije iza Dušana Vlahovića (16 godina i tri meseca) i Luke Jovića (16 godina, pet meseci i 5 dana)!

- Šta drugo mogu da kažem osim da sam presrećan zbog pogotka. Konačno sam "probio led" i u seniorskoj konkurenciji i nadam se da je ovo samo početak i prvi gol od mnogih koji će tek doći u budućnosti - želja je mladog Stoisavljevića.

RepublikaFoto: FK Voždovac/D.Sandić

Mladi napadač takođe ističe zajedništvo u timu Voždovca kao bitan faktor i zahvaljuje saigračima i stručnom štabu.

- Želeo bih da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i ljudima u klubu. Imam veliku podršku od svih, i zaista je lako pokazati svoj potencijal u okruženju i klubu kakav je Voždovac. Svi se iskreno raduju sa mnom i to je veliki podstrek za dalji rad. Drago mi je što kao ekipa beležimo sve bolje rezultate i što smo ostvarili treću pobedu u nizu, to je dokaz da smo na pravom putu i da rad sa stručnim štabom daje sjajne rezultate. Bližimo se letnjoj pauzi koju ću iskoristiti kako bih još više napredovao i kako bih u sledećoj sezoni bio još bolji - iskren je i odlučan mladi napadač Voždovca.

Sledeći meč koji očekuje Voždovac, ujedno i poslednji u ovom skraćenom izdanju Superlige, jeste protiv Radnika iz Surdulice na stadionu Voždovca. Meč će se igrati u četvrtak, 18. juna sa početkom od 21h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading