Nekad ljubimac "Delija", a sada samo senka: Boaćijev sunovrat!

Autor:

Sport

16.06.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ganjanin Ričmond Boaći bio je startni špic Crvene zvezde u nedavnom porazu u polufinalu Kupa od Partizana (1:0), a taj duel možda i najbolje opisuje aktuelno psihofizičko stanje momka, koji je dugo slovio za najopasnijeg golgetera srpskog šampiona. U duelima sa Strahinjom Pavlovićem na jubilarnom 200. sudaru Zvezde i Partizana delovao je kao mala maca, a "hapsio" ga je s lakoćom i vremešni Bojan Ostojić. Partizanovi štoperi nisu ni morali da zapinju, Boaći se sam saplitao o loptu i nije mogao da povuče ozbiljan sprint. Evidentno je da proživljava pravi sunovrat u Ljutice Bogdana, a neko će reći da ga je šestomesečni boravak u Kini potpuno promenio.

RepublikaFoto: Starsport
Ni novi trener mu nije pomogao... Boaći sa Stankovićem

UMORNI LAV

Otišao je kao predator gladan golova, a vratio se kao umorni lav, ali i kao bogat čovek. Po slovu ugovora sa Đangsuom pripadalo mu je 2,3 miliona dolara po sezoni.

Dobio je bar polovinu tog novca pre nego što se, posle šest meseci provedenih u Aziji, vratio u Ljutice Bogdana. Crvena zvezda učinila ga je još bogatijim, pošto je dobio ugovor od milion evra po sezoni.

A na terenu nije pokazao ništa. Daleko je avgust 2019. i gol u Kopenhagenu, koji je olakšao put ka Ligi šampiona, ali to je jedina korist koju je od njega imao crveno-beli tim. Njegove brojke su poražavajuće.

Ove sezone odigrao je svega 25 utakmica, a postigao šest golova. Kada je igrao, na terenu je prosečno provodio nešto manje od sat vremena.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa "večitog" derbija... Skok duel Ričmonda Boaćija i Strahinje Pavlovića

Pošteno je reći da su ga mučile povrede, ali je pitanje da li su one plod loše fizičke spreme ili nesrećnih okolnosti.

Pazite sad - čak 21 meč proveo je van protokola, dakle nije sedeo ni na klupi. Prema podacima sa specijalizovanog sajta Transfermarkt.de, Boaći je po povratku iz Kine (31. avgust 2018) bio povređen čak 189 dana (više od pola godine)!

Van terena čak 189 dana zbog povrede!

STARE ZASLUGE

Kada bi se računali samo mečevi u Superligi ove sezone, brojke su još tužnije. Od 29 utakmica, propustio je čak 19, samo jednom se upisao u strelce, a u igri je proveo 623 minuta.

Navijači mu i dalje pamte pogotke iz prvog mandata u Zvezdi, ali fudbal se ne igra na stare zasluge.

Najskuplji igrači u istoriji Superlige:

1. Nemanja Radonjić 3.000.000

2. Ričmond Boaći  2.500.000

3. Takajuki Suzuki 2.500.000

4. Mateo Garsija 2.200.000

5. Umar Sadik 1.750.000

* Sume su u evrima,

** Izvor: Transfermarkt.de

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading