Južnoafrička tragedija koja i dalje boli: Tačno deset godina od najtežeg poraza u istoriji Srbije!

Autor:

Sport

23.06.2020

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija od koje se i dalje nismo oporavili. Na današnji dan pre deset godina reprezentacija Srbije je dožiovela poraz od Australije na SP u Južnoj Africi i tako ostala bez plasmana u osminu finala.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

Srbija je pod vođstvom Radomira Antića bez većih problema otišla na SP, gde je u prva dva kola izgubila od Gane, ali pobedila moćnu Nemačku.

U poslednjem meču sa prežaljenim Australijancima bio nam je dovoljan i bod da bismo prošli dalje, ali umesto velikog slavlja, dogodilo se potpuno suprotno.

Srbija je dominirala u prvom poluvremenu, ređale su se šanse, ali i promašaji naših reprezentativaca. Najbolju šansu propustio je Krasić, koji je uspeo da promaši prazan gol.

Surova kazna stigla je u nastavku utakmice. Kejhil je nadvisio Nemanju Vidića za 1:0, a onda je i Bret Holman uhvatio na "spavanju" Vladimira Stojkovića za 2:0.

Srbija se nije predavala, Pantelić je iskoristio kiks Švarcera, smanjio razliku i ostalo je 10 minuta...

I onda je na scenu stupio urugvajski sudija Horhe Larionda.

Nije video očigledno igranje rukom Kejhila posle udarca glavom Vidića i izazvao gnev svih iz tabora Srbije, koju bi remi 2:2 odveo dalje.

Epilog sve je da je Antić dobio višemesečnu suspenziju zbog oštrog prigovora, a cela naša zemlja pala je u očaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading