Sramna organizacija na meču sa Arsenalom: TERZIĆ NAVIJAČE TRETIRA KO STOKU!

Autor:

Sport

21.10.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl - upropašćen! Rukovodstvo Crvene zvezde s generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem na čelu definitivno nije doraslo organizaciji evropskih utakmica, zbog čega su nedužni ljudi kažnjeni i nisu uspeli da uđu na stadion uprkos tome što su uredno platili karte za meč decenije s Arsenalom.

RepublikaFoto: ST/S. MARJANOVIĆ
Meč protiv Arsenala je uveliko bio krenuo, a veliki broj navijača ostao je ispred

MOGLA BOMBA DA SE UNESE

Stotine navijača crveno-belih nije gledalo uživo meč trećeg kola Lige Evrope protiv tima iz Londona (0:1) jer je na svakom ulazu postojao samo jedan čitač karata. Umesto da zbog toga ručno cepaju ulaznice i ubrzaju proces, redari su prvo napravili totalni haos, da bi na kraju puštali svakog ko se pojavio na ulazu, imao kartu ili ne, zbog čega su mnogi ostali ispred. Takođe, nisu ni pretresali, zbog čega se na tribinama komotno moglo naći i oružje da je neko to želeo. Praktično, navijači su mogli i bombu da unesu na stadion na kojem je bilo skoro 52.000 gledalaca.

Navijač: Došao sam sa ćerkom sa kartama za jug, odakle su me poslali na zapad i ni tamo me nisu pustili

- Ovo je težak skandal. Bruka i sramota! Došao sam sa šestogodišnjom ćerkom sa kartama za jug, ali su me odatle poslali na zapadnu tribinu. Tamo me, naravno, nisu pustili da uđem, pa nisam pogledao ni minut utakmice, a pošteno sam kupio kartu za 1.200 dinara - rekao je Miloš T., koji je bio samo jedan od brojnih revoltiranih navijača.

PREKRŠENA PRAVILA UEFA

S obzirom na to da je više navijača pušteno na stadion nego što "Rajko Mitić" prima, pogotovo su oni najmlađi imali problema zbog nedostatka vazduha. Tako je policija iz gužve morala da vadi mališane da ih ne bi pregazila masa. Takođe, Evropska fudbalska unija (UEFA) sigurno neće prećutati to što je narušeno i jedno od glavnih pravila - da prolazi između tribina budu prazni. Navijači nisu imali gde da stoje zbog premašenog kapaciteta, zbog čega su sedeli na mestima predviđenim za redare. Iako je klub apelovao u više navrata da gledaoci dođu dva sata pre početka utakmice, što ni u jednoj evropskoj državi nije normalno, ni tako nisu uspeli sve da dovedu u red, pa su navijači u očaju sedeli ispred stadiona nadajući se da će biti pušteni bar na drugo poluvreme.

RepublikaFoto: ST/S. MARJANOVIĆ

Ipak, kada se u obzir uzme uvertira za ovaj meč jer su predstavnike UEFA opljačkali u Ljutice Bogdana dok su radili svoj posao na stadionu, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio od ministara da vrate besplatne karte koje su dobili od kluba, i ne čudi sramna organizacija i ponižavanje onih koji bezuslovno vole Crvenu zvezdu.

SVI PROPUSTI ORGANIZACIJE MEČA

- maltretiranje navijača da dolaze dva sata ranije

- jedan čitač karata po ulazu

- nepretresanje, zbog čega je svako mogao da unese i oružje

- zakrčeni prolazi između tribina

- prodato/podeljeno više karata nego što Marakana prima, zbog čega je policija vadila decu iz zagušljive gužve

- stotine navijača ostalo ispred stadiona

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading