PRVAK SRBIJE OBARA SVE REKORDE: Zvezda plaća 102 fudbalera!

Autor:

Sport

04.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je 23. juna krilni napadač Srđan Spiridonović (26) došao u Crvenu zvezdu iz Pogonja iz Ščećina, rođeni Bečlija postao je u tom trenutku čak 101. fudbaler pod ugovorom sa trostrukim uzastopnim šampionom Srbije! U međuvremenu je član filijale Grafičara poslao štoper Nikola Mikić (34), pa se broj igrača na platnom spisku popeo na nestvarnih 102.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Prema podacima nemačkog specijalizovanog sajta Transfermarkt, pod ugovorom sa prvim timom najtrofejnijeg kluba u nas nalaze se 43 fudbalera, 48 omladinaca (igrača do 19 godina), s tim da dobar deo nastupa i za razvojni tim Grafičar, koji ima i 11 igrača koje plaća Zvezda. Ipak, da sve ovo nije neuobičajeno, za Srpski telegraf tvrdi generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji ističe neophodnost obimnog igračkog kadra.

- Iznenađen sam vašim pitanjem o broju igrača pod ugovorom i smatram ga pomalo amaterskim. Svaki veliki klub na svetu mora da računa na toliko fudbalera. Posebno mora da se vodi računa o omladinskom pogonu jer klub živi od stvaranja igrača. Crvena zvezda ima praktično dve omladinske škole, svoju i Grafičar. Posebno su važne mlađe kategorije jer morate da potpišete ugovore sa igračima čim napune 16 godina kako ne bi odlazili u druge klubove - objasnio je glavni operativac Zvezde.

BROJKE

43

igrača pod ugovorom ima prvi tim srpskog prvaka

48

igrača omladinskog tima plaćaju crveno-beli

11

igrača Grafičara su takođe na Zvezdinom platnom spisku

RepublikaFoto: Starsport

Oporavila se još dvojica od korone

Dobre vesti stižu sa stadiona "Rajko Mitić". Naime, dvojica Zvezdinih fudbalera koja su bila pozitivna na KOVID-19 u međuvremenu su ponovo testirani i rezultati brisa su pokazali da je koronavirus prošlost za Njegoša Petrovića i Marka Konotara. PCR testu podvrgnut je i Dušan Jovančić, ali još čeka rezultate. Ranije su se od virusa oporavili Marko Gobeljić i Branko Jovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading