Antić o srpskom fudbalu: NAROD VIŠE NIJE ODUŠEVLJEN

Autor: sport.blic.rs/Republika

Sport

22.10.2017

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ne deli oduševljenje javnosti plasmanom nacionalnog tima na Mundijal u Rusiju, kao ni rezultatima Zvezde i Partizana u Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Antić je detektovao mnoštvo problema u domaćem fudbalu

Čini se da je naš fudbal konačno iskoračio iz kolotečina u kojoj je tavorio prethodnih godina. Nacionalna selekcija obezbedila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok naši najbolji klubovi, Partizan i Crvena zvezda, igraju grupnu fazu Lige Evrope i imaju realnu šansu da obezbede evropsko proleće.

Antić, pak, ne deli entuzijazam, niti ove rezultate vidi kao neki produkt organizovanog rada i strategije, već kao splet okolnosti.

- Kada smo otišli na Svetsko prvenstvo 2010. to je bila velika stvar, ali još je važnije bilo ponašanje naroda i puna "Marakana" na poslednjem meču protiv Rumunije. Kada sam uzimao nacionalni tim objasnio sam da Srbin ne može da prihvati da je inferioran u odnosu na bilo koga. Ta činjenica mi je pomogla da odlučim na koji način ćemo da igramo. Narod je prihvatio poruku i bio uz ekipu. Čini mi se da je sada nekako drugačije - ističe Antić.

Jedan od naših najboljih trenera u istoriji fudbala bio je još oštriji prema "večitim rivalima".

- Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina - objašnjava Antić.

Potom se dotakao i Partizana i njegovog  dvomeča sa Skenderbegom. Ne krije zabrinutost...

- Evo, Partizan... U revanšu treba da igra protiv Skenderbega u Humskoj. Nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu - poručio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading