SKANDALOZNE GREŠKE U PREMIJER LIGI: PreVAReni!

Autor:

Sport

11.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VAR je prevara! Čuveni video-sistem doneo je brojne kontroverzne odluke tamo gde je uveden, a potpuno je zakazao pogrešivši u vezi sa sve tri sporne situacije za penal koje su se desile na utakmicama 34. kola Premijer lige u četvrtak uveče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sporan detalj u Birmingemu... Junajted je za ovo dobio penal

Sudije u VAR sobi trebalo je da pomognu kolegama na terenu pregledanjem snimaka iz više uglova, ali umesto da isprave nepravdu, oni su dosudili dva nepostojeća jedanaesterca, dok kad je to trebalo uraditi, sudija nije pokazao na belu tačku.

Naime, čelnici najjače lige u Evropi priznali su da su oštećeni Totenhem, Everton i Aston Vila, a sve odluke imale su značajan uticaj na konačan ishod. Tako u šestom minutu meča Bornmut - Totenhem (0:0) na osnovu video-snimaka nije dosuđen penal za goste iako je Džošua King faluirao Harija Kejna u šesnaestercu.

Dvoboj Everton - Sautempton (1:1) ostaće upamćen po poklonjenom, ali promašenom penalu za goste u 27. minutu nakon starta Andree Gomesa nad Džejmsom Vord-Prausom. Konačno, na meču Aston Vila - Mančester junajted (0:3) VAR je u 26. minutu, kod rezultata 0:0, oštetio domaćina dosudivši nepostojeći jedanaesterac za "crvene đavole" nakon duela Ezrija Konse i Bruna Fernandesa, a upravo je Portugalac bio precizan sa kreča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Totenhem je brutalno oštećen u Bornmutu

Greška i nepravda prema njegovom Totenhemu izludela je menadžera Žozea Murinja, koji je zagrmeo prema sudijama u svom stilu.

- Znate, moćnici ne vole da budu kritikovani. Svi, bukvalno svi, na svetu su videli penal, osim Majkla Olivera, pomoćnog sudije iz VAR sobe. Niko od fudbalera nije bio igrač meča, već upravo on - besneo je Portugalac posle susreta, ali uzalud.

VAR GREŠKE 9. JULA

Nesuđen penal Totenhemu

Suđen penal Mančester junajtedu

Suđen penal Sautemptonu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading