BARSA OTELA TALENTOVANOG BRAZILCA LIVERPULU I ATLETIKU: Da li je ovo napadač za budućnost?

Autor:

Sport

14.07.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što su španski mediji već pre otprilike mesec dana nagovestili, Barselona je potpisala mladog brazilskog fudbala Gustava Maiu iz tamošnjeg Sao Paula.

RepublikaFoto: youtube.com/BJ HDii
Gustavo Maia

Priča je malo dublja i vezana je sa snažnom saradnjom dva legendarna sportska kolektiva.

Naime, Barsa je još ranije uplatila depozit od milion evra na ime Gustava Maije, čoveka koji za prvi sastav Sao Paula nikada, baš nikada nije nastupio. Ali, on je od strane skauta španskog kluba dobro praćen i zaključeno je kako je baš on jedan od igrača u koje se isplati da se investira sa mogućim povratkom kroz asistencije i golove u budućnosti. Nakon početnog miliona "kapare", Barsa je uplatila još 3.5 miliona, kako bi nadoknadila tražena sredstva od strane Sao Paula.

Maia je 19-godišnji napadač koji se ocenio opasnim u suparničkom kaznenom prostoru. Direktor Barse već ga je ocenio vrlo bitnim za budućnost, a najpre će ga poslati negde na pozajmicu.

Nastupao je za brazilske U-16 i U-17 reprezentacije, a njegovom sad već bivšem klubu pripašće i 30 posto od sledećeg transfera. Marka je ranije pisala da su ga u svojim redovima hteli Liverpul i Atletiko, ali i da su pregovori sa Barcelonom počeli već u martu. Trebalo je pričekati sve do danas, s obzirom da se u međuvremenu pojavila pandemija koronavirusa pa je celu finansijsku priču trebalo napraviti na način koji odgovara za oba kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading