Ovo su najbolji po mišljenju Muslina, Ivanovića, Ronalda i Mesija

Autor:

Sport

24.10.2017

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučeno je da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler planete u 2017. godini, a javnost je obaveštena ko je kako glasao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji tim sveta

Glasovi su davani tako da su igračima i trenerima dodeljivani poeni, kapiteni i selektori širom planete između tri igrača podelili su pet, tri i jedan bod.

Dobitnik nagrade Ronaldo je svoje bodove dodelio klupskim kolegama. Pet bodova dao je Hrvatu Luki Modriću, tri kapitenu Španije i Reala Serhiju Ramosu, dok je jedan bod dodelio Marselu.

U izboru za trenera godine, Portugalac je pet bodova dao Zinedinu Zidanu, koji je i poneo laskavo priznanje, tri je dao bivšem treneru Reala Žozeu Murinju, i bod Leonardu Žardimu.

Leo Mesi je takođe svoje bodove dao svojim bliskim saradnicima, ili su to bili pre nego što su napustili Kataloniju.

Pet bodova dao je Luisu Suarezu, tri boda dodelio je majstoru Andresu Inijesti, a bod “pobegulji” Nejmaru.

Najbolji trener za Mesija u 2017. godini je Luis Enrike, koji je dobio pet bodova. Tri je dobio Pep Gvardiola, dok je jedan bod dao sunarodniku Ćolu Simeoneu.

RepublikaFoto: twitter.com/fssrbije
Branislav Ivanović

Kada su predstavnici Srbije u pitanju kapiten Bane Ivanović je svoje bodove dao igračima koji su se i našli u najužoj konkurenciji. Ronaldo – 5, Mesi – 3, Nejmar 1 bod.

Kada su treneri u pitanju, Bane je maksimalan broj poena dodelio Zidanu, tri Murinju i bod je dao selektoru Nemačke Joakimu Levu, koji je od Slavoljuba Muslina dobio tri boda. Selektor je najviši broj poena dao Zidanu a najmanji broj bodova Leonardu Žardimu, treneru Monaka.

Tri najbolja igrača sveta, po Slavoljubu Muslinu su Ronaldo, Luka Modrić i N’Golo Kante.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading