Da li se sećate timova Čelzija i Mančester Sitija pre Abramoviča i Arapa?

Autor: I. V.

Sport

25.10.2017

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko igrača ekipe Čelsija iz 2003. godine i Mančester sitija iz 2008. možete nabrojati?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čelsi pre Abramoviča bio je prosečan klub

Pre dolaska Romana Abramoviča na čelo Čelsija i pre Arapa kao vlasnika Sitija ova dva kluba nisu bili na nivou na kom su sada. Čelsi je bio nešto uspešniji klub od Mančestera, ali svako bili su daleko od klubova koji se pitaju za sve u Engleskoj.

Sve se promenilo ulaskom ruskog odnosno arapskog novca u ta dva kluba. Najprije se 2003. godine pojavio Roman Abramovič kupivši klub od Kena Batesa, a u svlačionici je zatekao sledeći sastav Kudićini – Melhiot, Galas, Desai, Babajaro – Gronkjer, Petit, Lampard, Le Sou – Gudjonsen, Haselbajnk.

Od tih igrača dolazak Abramovića "preživeo" je Frank Lampard koji je godinama kasnije igrao za plave. U proteklih 15 godina Abramovič je na pojačanja potrošio gotovo dve milijarde evra, a u klubu su igrali Mihael Balak, Andrej Ševčenko, Dider Drogba...

Slično je bilo i u Mančesteru 2008. godine kad je Abu Mansour kupio klub, prvih 11 bili su Hart – Ćorluka, Ričards, Dan, Bol – Ireland, Haman, Kompani,Džonson, Rajt Filips  - Žo, a arapski novac je promienio gotovo celu ekipu.

Od cele ekipe kriterijume su zadovoljili jedino Džo Hart i sadašnji kapiten Vinsent Kompani koji je stigao par meseci pre Mansoura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading