I Španci popustili: PRIMERA OD SLEDEĆE SEZONE IMA VAR TEHNOLOGIJU

Autor:

Sport

26.10.2017

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvođenje VAR tehnologije na stadione širom Evrope izazvalo je brojne kontroverze, pošto se mnogi bune da ova video-tehnika oduzima draž igri i usporava je. Poslednji "bastion slobode" bila je španska liga, ali će i ona od sledeće sezone biti pokrivena kamerama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Barse i Reala ubuduće pod budnim nadzorom kamera

- Naša namera je da za sledeću sezonu to predstavimo. Tehnologija sada dolazi u fudbal i morate da je prihvatite - rekao je prvi čovek Fudbalskog saveza Španije Huan Luis Larea za Kardenu Ser.

Po rečima Laree, to će biti testirano na oko 70 utakmica u Španiji pre nego što se sistem video pomoći sudijama (VAR) formalno uvede u upotrebu.

Kašnjenje oko uvodjenja sistema je zbog dugotrajnih sporova i loših odnosa izmedju čelnika Fudbalskog saveza Španije i La Lige.

Predsednik La Lige Havijer Tebas rekao je da je taj sistem preskup.

Španska liga je ostala poslednja jača u Evropi koja nije uvela video-tehnologiju i naknadne provere na svoje stadione, pošto su ovu inovaciju već prihvatili u Italiji, Francuskoj, Engleskoj i Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading