SRPSKA POLICIJA PROVALILA PLAN ALBANACA: Hteli da puste dron na stadionu Partizana? MUP sve demantovao

Autor: novosti.rs, Republika

Sport

01.11.2017

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i carinici sprečili su u sredu na graničnom prelazu Preševo, trojicu albanskih državljana da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/MrRedStarBelgrade
Dron koji je prekinuo meč Srbija - Albanija

Novosti prenose da je tokom rutinske kontrole, letelica sa daljinskim upravljačem otkrivena u prostoru za rezerni točak i nije imala carinsku deklaraciju.

Trojica Albanaca navela su da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, ali je ta priča našim operativcima bila sumnjiva, pogotovo što su dron - skrivali.

- Nisu hteli da nam kažu zašto sa sobom nose dron, a imajući u vidu da se u četvrtak u Beogradu igra utakmica visokog rizika između Partizana i Skenderbega, odlučili smo da albanskim državljanima ne dozvolimo ulazak u našu zemlju. Osim toga, za dron nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju - navodi izvor "Novosti".

Ovakva reakcija policije nikako ne treba da čudi jer su još sveže mučne slike sa stadiona u Humskoj oktobra 2014, kada se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zastavom tzv. "velike Albanije", što je osim tenzija na tribinama i među igračima izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane. 

 

Međutim, u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da se to nije desilo. U MUP-u navode da policajci nisu imali takav slučaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija preduzimaju sve neophodne mere kako bi sutrašnji meč u Lgi Evropa protekao bez incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading