PENAL LIGA PARTIZANA I ZVEZDE

Autor:

Sport

07.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalske konstante - lopta je okrugla, utakmica traje 90 minuta (plus nadoknada), a pobednik je onaj ko na kraju postigne više golova. U Srbiji važe ista pravila, ali uz još jednu zakonitost: obavezan je penal za Partizan i Crvenu zvezdu!

RepublikaFoto: Starsport
Pao kao pokošen: Danilo Pantić

MALO-MALO, PA KREČ

Šta drugo da pomisli prosečan fudbalski zaljubljenik kada bi bacio oko na mečeve večitih rivala, kojima je od početka sezone dosuđeno ukupno 11 kaznenih udaraca. Aktuelni prvak verovatno je postavio neki rekord jer su u poslednje tri nedelje na pet prvenstvenih duela njegovi fudbaleri čak šest puta izvodili udarce "sa kreča". Počelo je od 13. kola i gostovanja Radniku, kada su Suma i Tošić pretvorili dva jedanaesterca u trijumf od 2:0. Nastavilo se u meču sa Mačvom, zaostalom kolu u Zemunu, pa na gostovanju Borcu, gde je neprecizan bio Zoran Bambi Tošić. Poslednji, koji je izazvao najviše bure, sviran je protiv Mačve u 86. minutu pri rezultatu 1:1.

RepublikaFoto: youtube.com/Crvena zvezda
Fudbaleri Zvezde posle pobede u Nišu

- Primio sam loptu na grudi i osetio da me je neko udario. Gledao sam loptu, bila je ispred mene. Osetio sam udarac i pao na zemlju. Na sudiji je bilo da oceni da li je jedanaesterac - rekao je Danilo Pantić, koji je pao nakon duela sa Ristivojevićem.

Drugačije viđenje imao je legendarni golman crno-belih, a sada predsednik Mačve Ivica Kralj.

- Pa dobro, da se nasmejem samo. Ne znam šta da vam kažem. Publika je rekla svoje - prokomentarisao je Kralj.

RepublikaFoto: Starsport
Danilo Pantić u duelu sa Ristivojevićem

TEORIJA ZAVERE

Zvezdi je svirano pet penala. U 3. kolu protiv Čukaričkog, pa u 4. na gostovanju Radniku, u 13. protiv Mačve, u zaostaloj 9. rundi protiv Spartaka i na nedeljnom gostovanju u Nišu. Uprkos tome što je za njegov tim dosuđen samo penal manje u odnosu na ljutog rivala, sportski direktor kluba sa Marakane Mitar Mrkela tvrdi da je posredi teorija zavere.

- Utakmica u Šapcu je samo potvrda da je sprega FSS i Partizana mnogo snažnija nego što su mnogi mislili. Crvena zvezda je bolji tretman u FSS imala u vreme Tomislava Karadžića nego danas - rekao je Mrkela.

Dakle, 11 penala za večite, a još se borba za šampionsku titulu nije zahuktala. Više od pola takmičenja je ostalo da se odigra, pa možda budemo imali i situacije sa košarkaških terena - da iz jednog napada večiti dobiju i dva penala!

PENALI ZA PARTIZAN 

PENALI ZA ZVEZDU

13. kolo

Radnik - Partizan 0:2

Suma 19', Tošić 89'

14. kolo

Partizan - Bačka 3:1

na 0:0, Jevtović 6'

9. kolo (zaostali meč)

Zemun - Partizan 1:3

na 1:2, Jevtović 90'

15. kolo

Borac - Partizan 1:2

na 1:1, Tošić 88' - promašio

16. kolo

Mačva - Partizan 1:3

na 1:1, Ilić 87'

3. kolo

C. zvezda - Čukarički 3:0

na 0:0, Pešić 19' - promašio

4. kolo

Radnik - C. zvezda 0:5

na 0:0, Boaći 18'

13. kolo

C. zvezda - Mačva 4:0

na 0:0, Boaći 9' - promašio

9. kolo (zaostali meč)

C. zvezda - Spartak 1:0

na 0:0, Boaći 22'

16. kolo

Radnički - C. zvezda 0:4

na 0:2, Pešić 45'

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading