Veliki jubilej kapitena: BANE PROTIV JUŽNE KOREJE ULAZI U "KLUB 100"

Autor:

Sport

12.11.2017

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović će u utorak protiv Južne Koreje upisati 100. meč u dresu sa nacionalnim grbom.

RepublikaFoto: Tanjug/FILIP KRAJINČANIĆ
Ivanović u privilegovanom klubu srpskog fudbala

Ivanović, koji sada ima 34 godine, debitovao je za reprezentaciju još dok smo nastupali kao zajednica Srbije i Crne Gore 2005. godine na prijateljskom meču protiv Italije u Torinu (1:1).

Bane je prvi gol za "Orlove" postigao u remiju Portugalije i Srbije u Lisabonu (1:1), a nastup u Rusiji biće mu drugi veliki turnir sa nacionalnom ekipom, pošto je bio deo tima koji je 2010. godine igrao na Mundijalu u Južnoj Africi.

- Igranje za reprezentaciju Srbije je za mene izuzetan detalj u karijeri, a kapitenska traka oko ruke je dodatna čast i obaveza. Uvek sam znao gde mi je mesto u nacionalnom timu i ponašao sam se u skladu sa obavezama i prioritetima Fudbalskog saveza Srbije - rekao je pre nekoliko dana Ivanović, pred polazak "orlova" na azijsku turneju.

U Rusiji će Bane odigrati još najmanje tri susreta za Srbiju u grupnoj fazi, a svi se nadamo da će biti prilike barem za još jedan dodatan nastup u drugoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading