"Srpski telegraf" saznao ime novog selektora: JOVANOVIĆ VODI SRBIJU U RUSIJU!

Autor:

Sport

14.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije Piksi, nije Paun, ali bi mogao da bude Ivan Jovanović (55)! Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije pokušaće da na mesto selektora postavi nekadašnjeg trenera kiparskog APOEL, saznaje "Srpski telegraf"!

Da li je Jovanović konačno rešenje za užarenu klupu Srbije?

Ime Ivana Jovanovića nije se pominjalo prethodnih nedelja iz prostog razloga jer su sve snage čelnih ljudi na Terazijama 35 bile usmerene ka Draganu Stojkoviću Piksiju.

ZATIŠJE PRED BURU

Međutim, legenda Crvene zvezde odabrala je kineske milione i potpuno se posvetila radu u Gvangžuu R&F, gde zarađuje basnoslovnih 10 miliona dolara godišnje. Srpski telegraf je i ranije pisao da je Ivan Jovanović rezervna opcija za Piksija i da ga u Savezu razmatraju kao rešenje ukoliko se ne dogovore sa Stojkovićem. Taj trenutak je došao, a bez velike pompe vode se pregovori sa iskusnim Lozničaninom, koji je u Evropi radio isključivo na Kipru i u Grčkoj.

- Rukovodstvo Saveza je trenutno u Južnoj Koreji, gde je ostala da se odigra utakmica protiv domaćina. Nikakve odluke neće biti donete dok se ekspedicija ne vrati iz Azije. Trenutno vlada zatišje jer sa Draganom Stojkovićem nije došlo do dogovora, ali postoje indicije da bi novi selektor mogao da bude Ivan Jovanović. Sa njim su pregovori u toku, sve se razvija bez ikakve pompe i ne bi bilo iznenađenje da Jovanović dobije šansu - kaže za Srpski telegraf jedan od članova Izvršnog odbora FSS.

FSS pre pregovora sa Piksijem planirao da rezervna varijanta bude Ivan Jovanović

JAK AUTORITET

Žurbe neće biti. Pogotovo zato što je većina kandidata, poput Stojkovića, Paunovića, pa i Siniše Mihajlovića, odbila da zaseni Slavoljuba Muslina, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa FSS. Pik je pao na Jovanovića zbog iskustva i činjenice da neće dozvoliti da mu se bilo ko meša u sastav tima.

- Ivan Jovanović je opcija rukovodstva Saveza pre svega zbog toga što je dokazao da je trener za velika dela. Sa ekipom APOEL igrao je četvrtfinale Lige šampiona i upisao se u istoriju kiparskog fudbala. Dovoljno je jak autoritet i neće dozvoliti da mu bilo ko određuje ko će igrati u timu. Ne bi čak ni razgovarao sa bilo kim da veruje da neće moći da radi samostalno - ističe naš sagovornik.

Jovanović je poslednji put radio u Al Nasru Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je dobio otkaz u oktobru 2016. godine.

Lična karta

Ivan Jovanović

Datum rođenja: 8. jul 1962.

Mesto: Loznica

Igračka karijera: Loznica, Rad, Iraklis

Trenerska karijera: Niki Volos, Iraklis, Panahaiki, APOEL, Al Nasr

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading