(VIDEO) SLAVLJE U PERUU! Vlada proglasila državni praznik!

Autor:

Sport

16.11.2017

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Perua pri put posle 36 godina plasirala se na Svetsko prvenstvo, pa je Vlada Perua proglasila četvrtak za državni praznik.

RepublikaFoto: twitter.com/SN_CA_Soccer
Cela zemlja slavi plasman fudbalera na Mundijal

Peru je u revanš utakmici baraža savladao Novi Zeland sa 2:0 golovima Džefersona Farfana i Kristijana Ramosa, te se kao posljednja, 32. reprezentacija, plasirao u Rusiju.

Farfan je u 28. minuti opalio iz voleja i doneo vođstvo Peru , dok je štoper Ramos potvrdio pobedu i doneo veliko slavlje i praznik svom narodu, kako je obećala Vlada Perua.

Kada je  Farfan postigao prvi gol, Lima se doslovno zatresla kao da je glavni grad Perua pogodio snažan zemljotres. Naime, aplikacija koja meri podrhtavanje tla oglasila je alarm u trenucima ludog slavlja zbog pogotka.

 - Možemo da potvrdimo  da nema aktivnosti podrhtavanja tla u Limi. Čini se da je uzbuđenje Peruanaca aktiviralo aplikaciju - objavila je na Tviteru čileanska seizmološka služba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading