"Orlovi" iz 4. šešira čekaju žreb: DAJ BOŽE DA SE GRUPE OVAKO SLOŽE!

Sport

17.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priželjkivala je fudbalska Srbija čudo u Limi i pobedu Novog Zelanda, što bi nam omogućio treći šešir, ali se to nije dogodilo! Peru je rutinski pobedio (2:0) i poslao "orlove" u poslednji, četvrti šešir pred žreb za Svetsko prvenstvo, koji će biti održan 1. decembra u Moskvi.

RepublikaFoto: Starsport
Prijović i Mitrović biće velike uzdanice našeg tima na Mundijalu

Sada, kada su poznata 32 učesnika Mundijala, odmah su krenule kalkulacije šta bi bilo idealno za Tadića i drugove u Rusiji. A stvar je prilično prosta, želimo da izbegnemo grupu smrti sa - Brazilom (ili Nemačkom, Argentinom), Španijom (ili Engleskom) i Danskom. S druge strane, daj bože da se ovako grupe slože i da izvučemo: Rusiju, Peru i Iran.

1. decembra u Moskvi biće održan žreb za SP

Još dve nedelje vladaće neizvesnost pred ples kuglica u prestonici Rusije, a do tada Srpski telegraf je opipao puls Aleksandra Prijovića, čoveka koji je golom protiv Gruzije (1:0) odveo Srbiju na Mundijal, posle dugih osam godina posta. Prija se ne plaši nikoga, već u svom stilu hrabro poručuje:

BEZ STRAHA

- Pa, logično, bilo bi bolje da smo u trećem šeširu, ali šta da se radi... Garantujem u svoje ime i u ime saigrača iz reprezentacije da ćemo mi izginuti za Srbiju! Da li nam je protivnik Brazil ili Iran, nas ne zanima. Nikoga se ne plašimo, isto tako nikog nećemo ni potcenjivati. To je ipak Svetsko prvenstvo, niko ne dolazi na izlet - poručuje golgeter PAOK za naš list.

I pored podređenog položaja, "orlovi" se nadaju da će ih sreća pogledati i da neće zapasti u grupu smrti kao na Mundijalu 2006.

Prijović: Izginućemo za Srbiju na SP, narod to mora da zna!

- Nadam se da nismo baksuzi, ali nema straha svakako. Pokazaćemo zube svima i, naravno, ići na pobedu u svakom meču. Ne mogu ništa da obećavam, nije fer, a srpski narod treba da bude svestan da nismo favoriti ni u jednoj varijanti jer dolazimo iz četvrtog šešira - ističe Prijović.

NEMA PRAVILA

Reprezentativac Srbije za kraj izlaganja podvlači na šta treba najviše paziti.

- Na ovakvim takmičenjima nema pravila! To svi moramo biti svesni. I favoriti mogu da razočaraju, kao i što autsajderi mogu da obraduju naciju. Nadam se da ćemo mi biti ovi drugi - zaključuje Prijović.

PRVI ŠEŠIR: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

DRUGI ŠEŠIR: Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska

TREĆI ŠEŠIR: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

ČETVRTI ŠEŠIR: SRBIJA, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

GRUPA SMRTI

Brazil/Argentina

Španija/Engleska

Danska/Egipat

SRBIJA

"LAGANICA" GRUPA

Rusija/Poljska

Peru/Meksiko

Iran/Kostarika

SRBIJA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading