Niko kao Piter Krauč!

Autor:

Sport

22.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Stouka Piter Krauč upisao je u ponedeljak uveče u duelu sa Brajtonom svoj 143. nastup u Premijer ligi kao zamena i tako postao rekorder.

RepublikaFoto: instagram.com/crouchy
Piter Krauč

Krauč je ušao u igru u 73. utakmice koja je završena rezultatom 2:2 i tako je pretekao rekord nekadašnjeg napadača Njukasla Šole Ameobija.

Engleski fudbaler je izuzetno zapažen u ulozi zamene, pošto postiže gol na svakih 162 minuta u odnosu na 271 kada je starter. 36-godišnji napadač je u poslednje četiri sezone osam od svojih 18 golova postigao kada je ulazio u igru sa klupe.

U dosadašnjem delu sezone Krauč još nije bio starter, upisao je devet nastupa i postigao tri gola za 170 minuta u igri. To je već bolje od njegovog niza, pošto mu je za toliki broj pogodaka prethodno bilo potrebno 16 utakmica u sezoni 2014/15.

Kada se pogleda ukupni broj Kraučovih nastupa u Premijer ligi, skoro trećinu je zabeležio kao zamena. To je oko devet odsto vremena koje je proveo na terenu tokom karijere, a 14 procenata golova postigao je kada je ušao na teren sa klupe -15 od 107.


Krauč je blizu toga i da nadmaši Olea Gunara Solšera po broju golova što se tiče ulaska u igru sa klupe. Nekadašnji napadač Mančester junajted postigao je 17 pogodaka kao zamena, uključujući četiri u nezaboravnoj pobedi nad Notingem Forestom u februaru 1999. godine.

Isti broj golova ima i Kanu, a rekorder po tom pitanju je još jedan aktivan fudbaler - Džermejn Defo, koji je pošto je ušao sa klupe 23 puta uspeo da zatrese mrežu protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading