FIFA izbacuje Peru sa SP, "ORLOVI" IDU U TREĆI ŠEŠIR?

Autor:

Sport

22.11.2017

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tračak nade pojavio se za našu selekciju da bi ipak mogli da budu svrstani u treći šešir na izvlačenju grupa za Mundijal. FIFA, naime, razmatra eliminaciju Perua sa SP iz političkih razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija i dalje gaji nadu pred žreb za Mundijal

U Peruu se čekalo na plasman na Svetsko prvenstvo punih 35 godina, a sada postoji opasnost da ono što su reprezentativci ove jućnoameričke zemlje izborili na terenu "padne u vodu" zbog politike.

Naime, problem bi mogao da nastane zbog toga što je u peruanskom parlamentu predložen zakon da država stavi fudbalski savez pod svoju kontrolu, što se kosi sa pravilnikom FIFA.

Ukoliko ovaj zakon prođe, "Inke" bi mogle da budu diskvalifikovane sa Mundijala, FIFA je već poslala upozorenje, navodi peruanski list "Libero".

Ako se ovaj scenario ostvari reprezentacija Perua će biti zamenjena Novim Zelandom, koji im je bio protivnik u baražu za Mundijal. Imajući u vidu da su predstavnici Okeanije slabije plasirani na rang-listi od Srbije, to bi značilo da "Orlovi" i dalje imaju kakvu-takvu nadu da će završiti u trećem šeširu pred žrebanje 1. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading