Đukić: Igrači su pravi heroji! Partizan uvek ima maksimalne ambicije!

Autor:

Sport

23.11.2017

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da su igrači crno-belih pravi heroji posle pobede nad Jang bojsom i plasmana u 1/16 finala Lige Evropa.

RepublikaFoto: Starsport
Đukić čestita Vulićeviću

Partizan je slavio sa 2:1 i kolo pre kraja grupne faze takmičenja crno-beli su obezbedili evropsko proleće.

- Želim da čestitiam svojoj ekipi na na vrhunskoj borbenost, na karakteru, odigrali su vrhunsku utakmicu, oni su pravi heroji ove večeri. Publika nas je nosila svih 90 minuta. Svi zajedno smo uspeli da ostvarimo veliki uspeh i da Partizan plasiramo u dalje takmičenje. Zaista veliki uspeh - rekao je trener Partizana.

On je istakao da se crno-beli neće zadovoljiti samo prolaskom grupe u Ligi Evropa

- Ne ja, nego Partizan, Partizan ne može ovde da se zaustavi, Partizan uvek ima maksimalne ambicije. Ovi momci su željni uspeha. Mašinu ćemo maksimalno forsirati - rekao je Đukić i nastavio:

- Pokazali smo da smo ekipa, kada nema Tošketa, pojavi se Mare, pojavi se Tavamba. Milina je raditi sa njima, mislim da nemaju plafon, da mogu mnogo više. Ponosan sam na njih, zaista je zadovoljstvo sa njima raditi.

Đukić je odgovorio i na pitanje da li je ovom pobedom kritičarima "zapušio usta".

- Ja sam, na prvom mestu, presrećan zbog svojih igrača i zbog Partizana. Ja sam kupio samo malo vremena da možemo da radimo. Ovde se stvaraju tenzije da je nemoguće mirno raditi. Ovi momci su pokazali da se ne plaše, da nemaju limita, odigrali su vrhunski u Evropi, pokazali su evropsku klasu. Kada igramo kao ekipa nemaju limita - zaključio je Đukić i dodao da će crno-beli ići na pobedu u Kijevu.

Hiter: Zaslužili smo bolji rezultat

Trener fudbalera Jang Bojsa Adi Hiter rekao je da je njegova ekipa, po svemu prikazanom, zaslužila bolji rezultat u meču protiv Partizana.

- Iskrene čestitke Partizanu za plasman u eliminacionu fazu. Danas smo ponudili Partizanu jednu otvorenu borbu. Moje mišljenje je, kada pogledamo učinak u svih 90 minuta, da ne mogu da budem zadovoljan rezulatom, rezultat ne odslikava ono što smo videli na terenu. Posebno bih istakao drugo poluvreme, igrali smo jako dobro, imali smo dobre prilike, ali je falio poslednji pas - rekao je Hiter i dodao:

 - Ne bih se usudio da prognoziram koliko daleko Partizan može da dodje, ali činjenica je da imaju nekoliko veoma interesantih fudbalera, Jankovića, Evertona, Tavambu. Ako se ima sreće, mogu da dodju i do osmine finala, ko zna.

Skenderbeg je pobedio Dinamo 3:2, a Hiter se složio sa novinarima da je grupa bila veoma izjednačena.

- Grupa je bila veoma izjednačnja, iako je od starta važilo da je Dinamo favorit, ali su sve ostale ekipe pokazale aspiraciju da se bore za drugo mesto. Što se učinka naše ekipe tiče, podsetiću da imamo mlad tim i mislim da će im ove utakmice jako koristiti. Mi smo sada razočarini pošto smo eliminisani, ali ćemo se svim snagama baciti na domaći šampionat i pokušati da ostvarimo što više - rekao je Hiter.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading