Đukić otkrio formulu za uspeh!

Autor:

Sport

24.11.2017

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije ostvario je sinoć pobedu nad ekipom Jang bojsa i tako uspeo da u jednoj kalendarskoj godini stigne do "duple krune" i plasmana u eliminacionu fazu evropskog takmičenja.

RepublikaFoto: https://www.youtube.com/watch?v=iYFC99eSxEA
Miroslav Đukić

Stručni štab Partizana na čelu sa Miroslavom Đukićem isusretao se sa mnogim problemima u jesenjem delu sezone, ali je na kraju uspeo da napravi dobar posao.

Nakon pobede nad Jang bojsom Đukić je za specijalno izdanje "Partizanovog Vesnika" govorio o tome kakav je problem morao da prevaziđe da bi ekipa beležila dobre rezultate.

- Partizan je osvojio "duplu krunu" ali ta jurnjava za rezultatima i titulom nisu dozvoljavali da pravi igru i sistem. Osvojili su "duplu krunu", veliki je bio učinak dvojice igrača. Uroš Đurđević i Leonardo dali su 50 golova, Božinov je bio treći strelac ekipe sa šest golova, a igrao je šest meseci. Bez te dvojice igrača mi smo ostali bez 50 golova - objasnio je trener Partizana.

U takvoj postavci stvari Đukić je sa saradnicima morao da uspostavi sistem kako bi ekipa na svakoj utakmici mogla da iznedri pojedinca koji će poneti najveće zasluge za dobar rezultat.
 

RepublikaFoto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Miroslav Đukić

- Ja sam rekao momcima da, ako želimo da napravimo nešto ove sezone, moramo da izgradimo sistem. Ne budemo li imali sistem, nemamo šta da tražimo. Ne samo u Evropi, nego i u našoj ligi. Bez sistema i timske igre nemate šta da tražite u Evropi, vi ste mrtvi, pogaziće vas bilo koja ekipa. Ako živite od individualnog kvaliteta nemate šta da tražite. Zato smo mi i "pucali' stalno". Naši klubovi ništa ne mogu da naprave u Evropi zašto što nemaju sistem, imaju taj individualni kvalitet, ali od individualnog kvaliteta ne možeš da živiš u Evropi. Zahvaljujući tom sistemu mi smo tu gde jesmo - rekao je Đukić.


Navijače Partizana može da raduje to što Miroslav Đukić smatra da ima još dosta prostora za nadogradnju.

- Imamo još mnogo prostora da radimo i da se popravljamo, to mi daje nadu da možemo da budemo još snažniji i da igramo u mnogo većem kontinuitetu - istakao je strateg "Parnog valjka".
 
RepublikaFoto: youtube.com/FC Partizan
Miroslav Đukić

Komentarišući Partizanov sistem u kojem je ekipa iznad pojedinca Miroslav Đukić se dotakao i učinka Sejdube Sume, odnosno odluke da skupo plaćeno pojačanje ostavi na klupi u najvažnijoj utakmici jesenjeg dela sezone.


- Nema privilegovanih, ne postoji nijedan 'Leonardo' koji može da ne dođe na tri treninga pa da upadne u ekipu. Moraš da treniraš, radiš, da se dokažeš i pokažeš na treningu, pa da onda igraš. Posle Javora smo pričali u stručnom štabu ko će da igra umesto Tošića po levoj strani. Evidentno je, bio bih nepošten prema samom sebi kada bih na to mesto stavio Sumu koji nije u ritmu, a vidimo malog Pantića koji svojim igrama i zalaganjem traži i zaslužuje mesto - rekao je Đukić.

Što se tiče Sejdube Sume, strateg Partizana ističe da omaleni vezista zna šta će mu doneti standardno mesto u prvoj postavi.

- Suma mora da bude svestan, da se pogleda u ogledalo i kaže: "Ja moram više da dam, vidi kako ovi rade". On shvata da postoje poštena pravila da bi se ušlo u ekipu i to je nešto što podržavaju igrači i zbog čega daju svoj maksimum - isakao je trener Partizana.
 
RepublikaFoto: Partizan,rs/Miroslav Todorović
Miroslav Đukić

Komentarišući svoju poziciju u klubu i ono što je do sada uradio Miroslav Đukić je priznao da nijednog momenta nije sumnjao u svoj kvalitet i znanje.

- Ni kada su mi vikali "Đukiću odlazi" nisam smatrao da sam najgori trener i da treba da odem, verovao sam u sebe. Od samog početka sam rekao mojim momcima: "Kada vam viču da ste majstor, recite "Dobro", ali znajte gde ste. Kada vam viču da nemate pojma, recite "Dobro", ali znajte gde ste. Uvek sam znao gde sam, i kada sam pobeđivao i kada sam gubio nisu mogli da me poljuljaju polutipovi koji opstruišu - zaključio je Đukić.

Partizan je sa Miroslavom Đukićem uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, zatim da obezbedi mesto u eliminacionoj fazi takmičenja, a do kraja kalendarske godine imaće priliku da eventualnom pobedom nad "večitim" rivalom uhvati priključak u borbi za titulu i stavi krunu na sve urađeno u jesenjem delu sezone.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading