Ko ima para, i sreća ga gleda: PSŽ ĆE USPETI DA POBEDI FINANSIJSKI FER-PLEJ

Autor:

Sport

26.11.2017

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je postavila ultimatum Pari Sen Žermenu da proda neke od fudbalera kako bi ispoštovao finansijski fer-plej, ali se čini da će "Sveci" uspeti da izvrdaju čitavu stvar na volšeban način...

RepublikaFoto: Tanug/AP
"Sveci" možda i ostanu u neokrnjenom sastavu

Podsetimo, prema planu, oni moraju da se oslobode igrača u vrednosti od 80 miliona evra u januaru, pa ne čudi što su na prodaju Moura koga želi Čelsi, Draksler koji je na meti Arsenala, Pastore koji bi da se vrati u Italiju, ali i golman Trap i nekoliko fudbalera iz drugog plana.

Najveći ulov nekog kluba bi mogao da bude Di Marija, ali problem je u njegovim primanjima, ali i ceni, niko neće platiti više od 40 miliona za Argentinca koji nije standardan, dok PSŽ traži veći novac.

Ali, spas na neki način stiže u poslednji čas. Naime, prema informacijama francuskih medija PSŽ će zaključiti novi sponzorski ugovor sa "Najkom" i poznata kompanija će triplirati davanja. Naime, do sada je PSŽ zarađivao oko 25 miliona po sezoni, sada bi sa bonusima mogli da dobiju oko 70 miliona. Osnovni paket je 60, a novi ugovor će biti potpisan do 2027. godine.

Ovaj sponzorski ugovor će znatno olakšati finansijske prilike u PSŽ u smislu prihoda, pa, iako će morati da prodaju neke igrače, neće morati da ih daju ispod cene, niti po svaku cenu da se oslobode petorice ili šestorice u januaru. Ovaj sporazum sa "Najkom" je u rangu onoga što dobija Čelsi, dok je apsolutnu rekorder Mančester Junajted za koga Najk kao tehnički sponzor izdvaja oko 100 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading