GATUZO: Idemo dan po dan, moramo da napredujemo mentalno

Autor:

Sport

28.11.2017

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan je u utorak i zvanično predstavio novog trenera Đenera Gatuza, koji je na konferenciji za medije govorio o planovima u klubu u kome je stekao status igračke legende.

RepublikaFoto: instagram.com/gennarogattuso8
Đenaro Gatuzo

Milan je u ponedeljak smenio Vinćenca Montelu i na njegovo mesto postavio Gatuza, koji je bio trener mladog tima rosonera.

Milaneze u sledećem kolu u Seriji A očekuje okršaj protiv Beneventa, tima koji je najslabija ekipa i statistički u ligama petice. Iako "veštice" nemaju nijednu pobedu ili remi u 14 kola, Gatuzo kaže da je ta utakmica za Milan od velike važnosti.

- Trenutno ne gledam na tabelu, idemo dan po dan. Utakmica protiv Beneventa bi trebala da bude kao finale Svetskog prvenstva. Moramo da se menjamo i da budemo svesni situacije. Prioritet je da ovim momcima donesem nešto na mentalnom planu. Smešno mi je što svi pričaju o mojoj borbenosti. Nisu mi tek tako dali trenersku dozvolu, učio sam da bih je dobio. Ne možete da se spremate za meč samo sa željom i borbom, potrebno je puno znanja - rekao je Gatuzo na predstavljanju. 

Gatuzo je izjavio da je za njega biti trener Milana velika odgovornost, a otkrio je i neke taktičke zamisli.

- Igraćemo sa tri defanzivca u odbrani. Sa Montelom imam odličnu saradnju, iako su naši koncepti različiti. On voli 'loptu' kao i ja, ali moramo da budemo direktniji. Trojica u odbrani i četvorica u sredini terena su sigurni, za napad ćemo videti. Ja volim svoj posao i radim ga strastveno, to što sam trener Milana je privilegija. Ova ekipa može više, ali moramo da postanemo tim i da na teren idemo kao tim. Moramo da pokažemo da smo spremni na žrtvovanje, ali i da budemo jedinstveni. Potrebno je da imamo duh kao da smo na frontu, ali i to neće biti dovoljno bez kvaliteta - kazao je Đenaro Gatuzo. 

Novi trener Milana je potvrdio da će kapitensku traku nositi Leonardo Bonući, a rekao je i da se najviše raduje radu sa ofanzivcem Susom, za koga su mu rekli da može da igra samo na krilu. 

Gatuzo je dodao da u timu Milana na njega iz igračkih dana najviše podseća Frank Kesi, ali da je mnogo snažniji, eksplozivniji i da postiže više golova. 

 Za kraj Gatuzo je rekao i kakav odnos prema crveno-crnom dresu očekuje od svojih igrača.

- Želim da znaju da je velika razlika kada pobeđujete i gubite. Kada izgubite treba da sagorite iznutra, a u Milanelu to je kao da ste na sahrani - zaključio je u svom maniru Gatuzo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading