Ruše sve negativne rekorde: UKLETI BENEVENTO NAJGORI TIM U ISTORIJI LIGA PETICE!

Autor:

Sport

29.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš, gori, najgori - Benevento! Klub sa vrha italijanske čizme popravio je negativni rekord i zacementirao se kao ubedljivo najgori evropski tim kada se u obzir uzme početak sezone u takozvanim ligama petice (Španija, Engleska, Nemačka, Francuska, Italija). Porazom od Atalante (1:0) u ponedeljak popularne "veštice" upisale su i 14. uzastopni poraz od početka Serije A.

Benevento je najgori tim istorije Serije A

NADMAŠILI MANČESTER

Prethodni rekord bio je u vlasništvu Mančester junajteda, koji je u sezoni 1930/31. startovao engleski šampionat sa 12 poraza i na kraju ispao iz lige. U međuvremenu, samo je francuski Grenobl bio blizu podviga Beneventa, pošto je sezonu 2009/10. otvorio sa 11 vezanih poraza.

Uklet nije samo fudbalski klub, već i ceo grad. Stopa nezaposlenosti je 20 odsto, a region je 2015. pogodila poplava koja je izazvala štetu od 1,2 milijarde evra. Navijači su prokletstvo pokušali da prekinu već u šestom kolu protiv Napolija. Na San Paolu osvanuo je transparent na kom je pisalo "Sveti Đenaro, seti se da si iz Beneventa". Pomoći nije bilo. Napolitanci su ih pregazili sa 6:0. Sve bi možda bilo drugačije da im VAR tehnologija nije poništila gol u 98. minutu protiv Bolonje (0:1) u 3. kolu.

174 dana prošlo od poslednje pobede Beneventa u zvaničnim mečevima

BAČENI MILIONI

Predsednik kluba Oreste Vigorito uložio je letos 19 miliona evra u pojačanja, ali je očigledno digao ruke jer ne planira pojačanja u januarskom prelaznom roku.

- Ako nemate jasnu viziju na koga ćete potrošiti novac, onda je bolje da ga pošaljete u humanitarne svrhe u Afriku - rekao je predsednik Beneventa.

SVI PORAZI BENEVENTA

Sampdorija - Benevento 2:1

Benevento - Bolonja 0:1

Benevento - Torino 0:1

Napoli - Benevento 6:0

Benevento - Roma 0:4

Krotone - Benevento 2:0

Benevento - Inter 1:2

Verona - Benevento 1:0

Benevento - Fjorentina 0:3

Kaljari - Benevento 2:1

Benevento - Lacio 1:5

Juventus - Benevento 2:1

Benevento - Sasuolo 1:2

Atalanta - Benevento 1:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading