PIRLO: Ovo je moja tajna izvođenja slobodnih udaraca!

Autor:

Sport

28.11.2017

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrea Pirlo deli prvo mesto na listi najboljih strelaca Serije A iz slobodnih udaraca, sa Sinišom Mihajlovićem, a u razgovoru za francuski Ekip, otkrio je svoju tajnu perfektnih slobodnjaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Pirlo deli prvo mesto večne liste sa našim Mihajlovićem

– Moja tajna? Rekao bih sebi da je nemoguće ne pogoditi - započeo je Italijan.

Pirlo je naglasio da je to prirodni talenat.

– To je znak sudbine, prirodnog talenta kojeg sam zaradio rođenjem. Da biste stali ispred lopte, pronašli pravu poziciju… uvek mi se činilo tako jednostavnim, ali to drugima nije tako lako - rekao je Pirlo.

On je objasnio da se za svaki slobodnjak pripremao do perfektnosti.

– Morao sam savršeno pripremiti trenutak pre samog izvođenja. Nisam želeo da lopta bude prljava. Morala je biti čista, lepa. Zato sam je svaki put očistio pre nego što sam pucao - naglasio je Andrea.

Objasnio je i kako je udarao loptu.

– Nisam loptu udarao sa zadnjim delom stopala, pa čak ni s unutrašnjom stranom, već s dva prsta na vrhu stopala - objasnio je Pirlo.

Popularni Mocart znao je čim je šutne da li ide u gol.

– Često sam bio spreman da slavim pre nego što je lopta ušla u gol. Znao sam putanju lopte, intuicija mi je odmah rekla ishod - završio je legendarni Pirlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading