Srbija na sredini po broju stranaca

Autor:

Sport

29.11.2017

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do žreba za Mondijal u Rusiji ostalo je još nešto više od dva dana, a ceo svet se bavi statistikom predstojećeg Mundijala, evo nekih zanimljivih parametara.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentacija Srbije dugo nije igrala na nekom velikom takmičenju

Naravno, našim čitaocima Srbija je daleko najzanimljvija reprezentacija, te ćemo se baviti njenom statistikom. Kada je reč o starosti igrača, ‘orlovi’ su na 11. mestu sa prosekom godina od 27,7. Ta brojka mogla bi da se smanji, ako bi šansu dobili Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić.Najstarija selekcija na predstojećem Mundijalu mogla bi da bude Panama sa 29,4 godine u proseku, dok drugo i treće mesto dele Island i Kostarika sa po 29 godina. Najmlađa reprezentacija na Mondijalu biće Nigerija sa 24,9 godina, te sledi Nemačka sa 25,7 godina i Engleska sa 0,2 godine više.

Zanimljiv je podatak o igračima u reprezentacijama rođenim van granica svoje zemlje. Srbija je tu na sredini, 15. mestu sa 3,8 posto igrača rođenih van granica naše zemlje. Prednjače, naravno, Afrikanci, pre svih Maroko sa 61,5 posto igrala rođenih van zemlje, a potom slede Senegal i Portugalija. Sedam reprezentacija se može podičiti time da nijedan od momaka nije rođen u inostranstvu, a to su Južna Koreja, Meksiko, Kolumbija, Nemačka, Iran, Saudijska Arabija i Brazil.

Tri selekcije na Mondijalu za sada će igrati bez ijednog igrača iz domaćeg prvenstva, a reč je o Islandu, Ševdskoj i Hrvatskoj. Srbija ne zaostaje mnogo za njima sa 92,3 procenta igrača koji za hleb zarađuju preko granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading