Šta je pisac hteo da kaže: BENITEZOVO NEMUŠTO OBJAŠNJENJE ZBOG ČEGA NE UBACUJE MITRA

Sport

02.12.2017

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Njukasla Rafa Benitez nalazi se u klinču sa navijačima zbog Aleksandra Mitrovića. Španac očito ima pik na našeg fudbalera, uporno ga drži na klupi, iako ni ostali ofanzivci nemaju preterano dobar učinak. Evo kako je Benitez pokušao sebe da opravda pred besnim fanovima "Svraka"...

RepublikaFoto: twitter.com/Rafa Benitez Web
Benitez ne želi da Mitroviću pruži priliku

U porazu od Čelsija 3:1 Njukasl je bio podređen rival, a jedini gol koji su postigli bio je plod greške defanzivaca "Plavaca", a ne ubojitosti napadača njegovog tima.

Kada su navijači još jednom pitali Rafu zbog čega nema Mitrovića na terenu, Španac je pokušao da "mudruje" i ponudi im objašnjenje.

- Ako želimo da naš napadač, nije bitno kako se zove, postiže golove, mi moramo da kontrolišemo igru u našim utakmicama. Ja sam siguran da svi oni, i Dvajt Gejl i Mitrović i Hoselu mogu da postižu golove, posebno ako dobiju 30 upotrebljivih lopti po utakmici. Ali, mi nemamo takav tip ekipe. Mi jesmo u Premijer ligi, ali treba shvatiti naš nivo. U velikom broju utakmica mi nemamo posed lopte i kontrolu igre, pa moramo da igramo na kontre - objašnjava Benitez.

Onda se konkretnije bavio i Mitrovićem u analizi njegove taktike.

- Kada govorimo i Mitroviću i Hoseluu, oni su drugačiji od Gejla. Dvajt ima tempo igre, a ova dvojica su krupniji i osvajaju lopte u vazduhu. To je velika razlika. Ako igrate "duboko", onda je teže za njih, jer su suviše daleko. Hoćete da polemišemo o tome ko treba da igra? Imamo to što imamo, a ovi igrači vredno rade za tim i treba da ih podržimo - zaključio je španski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading