Brazilci kao vesnici sreće: NAŠI SU UGLAVNOM PRAVILI DOBRE STVARI KAD SU IGRALI PROTIV "KARIOKA"

Autor:

Sport

02.12.2017

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije odmeriće sledećeg leta na Mundijalu snage sa Brazilcima, a već sada svi nestrpljivo iščekuju ovaj duel grupe E u kojoj se još nalaze Švajcarska i Kostarika. Ono što je važnije jeste da naši imaju dobra iskustva kad se sastanu sa ovom velikom fudbalskom nacijom.

RepublikaFoto: Starsport
Srbi jedva čekaju megdan sa Brazilcima

Meč u Moskvi narednog juna protiv Brazilaca biće čak peti duel ove dve selekcije u istoriji Svetskih prvenstava, čime smo postavili rekord, pošto se niko osim Argentinaca i Nigerijaca nije ovoliko često sastajao na Mundijalima.

Jednom su naši reprezentativci slavili protiv Brazila, dva puta je meč okončan bez pobednika, dok smo jednom teren napustili pognute glave.

Ono što je verovatno još važnije jeste to što smo u prethodna četiri odmeravanja snaga čak tri puta prolazili iz grupe u eliminacionu fazu Svetskih šampionata.

Prvi put je naša selekcija ukrstila koplja sa Brazilom davne 1930. godine. Tada sm pobedili sa 2:1 u grupi i na kraju smo došli do bronzane medalje.

1950. godine smo doživeli poraz od 2:0 kada nam je za bod izmakao prolaz iz grupe, a tada je samo najbolji tim prolazio u narednu, eliminacionu fazu.

Za Jugoslaviju je uspešna bila i 1954. godina. U grupi je remizirala sa "kariokama" 1:1, kao druga u grupi se plasirala u četvrtinale, ali je tu stala. Jednostavno, Zapadna Nemačka je tada bila prejaka.

Poslednji put smo sa Brazilom igrali 1974. Dakle, pre 43 godine. I tada je bilo nerešeno (0:0), pa su naši fudbaleri kao drugoplasirani prošli u drugu fazu.

Očigledno da postoji neka tajna veza između naše i brazilske selekcije. Ova dva tima su pisala istoriju Svetskih prvenstava svojim duelima, a sada će po peti put odmeriti snage. Ukoliko nas tradicija ispoštuje možda ćemo upravo sa Nejmarom i drugovima u trećem kolu grupe E voditi borbu za prvo mesto. No, i svaki drugačiji rasplet koji podrazumeva prolaz našeg tima iz grupe u osminu finala će nas zadovoljiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading