BOAĆI: Sazreo sam poslednjih godina

Autor:

Sport

03.12.2017

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći priča kako je uspeo da pronađe pravu formu koja je pre dolaska u Beograd potpuno nestala.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Boaći (24) je pre pet godina bio vrlo perspektivan igrač čiji je potpis želeo Juventus. Juve je 2012. godine i dobio njegov potpis, ali Boaći nije dobio priliku da igra.

Usledila je pozajmica u Elče i borba za opstanak u španskoj ligi. Paralelno sa klupskom stagnacijom na njega se sve manje računalo da u dresu Gane na duge staze zameni Asamoa Gijana.

Poslednjih nedelja njegova forma je ponovo jedna od glavnih tema u crveno-belim krugovima koji se pitaju koliko dugo će još moći da na "Marakani" gledaju jednog od svojih miljenika. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ričmond Boaći

Dva gola protiv Bačke, četiri protiv Rada, sjajan gol za pobedu u Kelnu su samo neki od onih koje je Boaći davao u poslednje vreme. Imao je istini za volju i promašaja protiv Arsenala, ali, dešava se. Dobro ide i u dresu Gane, a golovi Kongu to potvrđuju. 

- Imao sam nekoliko nekonstantnih godina i shvatio sam da mi stalno igranje za ekipe koje se bore na pogrešnoj strani tabele, da ostanu u ligi nije pomagalo jer je bilo malo šansi da se daju golovi - rekao je Boaći za "ESPN". 

Usledila je promena u načinu razmišljanja. 


- Moj prioritet kada sam napuštao Latinu je bio da pronađem tim koji više napada i daje mi bolje prilike da dajem golove. Crvena zvezda je bila savršena za to - dodaje Boaći i objašnjava da je promenio i neke svoje navike. 

- Sazreo sam poslednjih godina i ima nekih stvari koje sigurno ne bih opet radio. To dolazi sa iskustvom. U krevet idem rano i pozitivnije pristupam treninzima i svakoj narednoj utakmici. Na tome treba raditi - kaže Boaći. 


Prethodnih godina je bilo problema i u dresu Gane zbog čega ga je selektor izostavljao iz sastava. Poverenje je vratio, a hoće li i koliko dugo ostati u nacionalnom dresu, kaže da ne zavisi samo od njega. 

- Ima mnogo napadača u Gani i ako Bog kaže da je moje vreme onda to niko ne može da zaustavi. Kada dođe trenutak, videćemo. Uvek kažem da nema pritiska kada igram fudbal, tako je i u Gani, ne tresem se, ne paničim. Igrači imaju dobre i loše dane. Kad odigram loše ne smem da pustim da mišljenja drugih određuju moju reakciju - zaključuje napadač Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading