UEFA odlučuje o večitima nakon mečeva sa Dinamom i Kelnom

Autor:

Sport

04.12.2017

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv srpskih klubova Crvene zevzde i Partizana zbog ispada navijača na utakmicama petog kola Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uefa

Postupak protiv Partizana pokrenut je zbog ulaska navijača na teren, korišćenja razglasa od strane navijača, blokiranih stepenica na tribinama, korišćenja pirotehničkih sredstava i prisustva neakreditovanih pripadnika medija na terenu. Takođe, UEFA tereti Partizan zbog rasističkih ispada navijača crno-belih protiv Jang Bojsa. Podsetimo, srpski šampion je ove sezone zbog sličnih ispada već odigrao dve utakmice na međunarodnoj sceni (Videoton, Dinamo Kijev), bez prisustva publike.

Postupak protiv Crvene zvezde je pokrenut takođe zbog rasističkih ispada navijača na gostovanju u Belorusiji. Navijači Crvene zvezde su u Borisovu imali transparent podrške generalu Ratku Mladiću, a zbog podrške Mladiću pokrenut je disciplinski postupak i protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

Kako saznaje Mondo, odluku o eventualnim kaznama UEFA će doneti nakon utakmica 6. kola Lige Evrope, nakon što će saslušati predstavnike srpskih klubova.

Podsetimo, Partizan gostuje u Kijevu protiv Dinama u četvrtak, 7. decembra od 19 časova, dok Crvena zvezda dočekuje Keln u od 21.05.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading