KLATENBURG IZAZVAO HAOS NA OSTRVU: Ne sudi se po planu, već po pravilima

Autor:

Sport

05.12.2017

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih engleskih sudija svih vremena Mark Klatenburg uzburkao je fudbalsku javnost priznanjem da je pre dve sezone indirektno pomogao Lesteru da osvoji titulu u Premijer ligi.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Klatenburg je sudio meč Totenhema i Čelsija

On je na utakmici Totenhema i Čelsija sabotirao klub iz severnog Londona.

- Prepoznao sam njihov plan da se samounište, da dobiju tri crvena kartona i posle mene optuže za gubitak prvenstva. Pokazao sam im devet žutih kartona, imao sam priliku da isključim trojicu igrača, ali odlučio sam da ih ostavim na terenu i pustim ih da sami budu krivci, a ne da to budem ja - rekao je Klatenburg.

Ova izjava izazvala je haos na Ostrvu.

- Dužnost sudija je da štiti pravila igre i jednako tretira sve igrače, a ne da vodi računa o tome šta će neko reći -  kazao je bivši engleski internacionalac Dermot Galaher i dodao:

- To ne sme da se dogodi. Da je on mladi sudija, koji ima strah od nekoga, pa da razumem. Ali, on je top sudija, on je morao da sudi po pravilima, a ne po planu.

Totenhemu je na tom meču bila potrebna pobeda da bi zadržao šanse za titulu, a utakmica je završena 2:2. 

- Ako mu je izgovor bio da ne osvanu naslovi tipa 'Klatenburg oduzeo titulu Totenhemu' onda je to glupo opravdanje. Ne sudi se sa planom, već sa ciljem da meč bude regularan i da svi imaju isti tretman - rekao je bivši napadač Arsenala Jan Rajt.

Klatenburg je sudio u Premijer ligi od 2004. do februara 2017. godine, kada je otišao na rukovodeće mesto u sudijskoj organizaciji Saudijske Arabije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading