Čakarević: "Izgubiš, uđeš u svlačionicu, nije ti ni do čega"

Autor:

Sport

10.12.2017

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je u lošoj seriji, koja teško pada igračima. Oni znaju gde igraju i čiji dres nose.

RepublikaFoto: kkpartizan.rs
Marko Čakarević

Nije lako navijačima Partizana, ali ni igračima. Ekipa je u poslednjih devet utakmica pretrpela čak osam poraza, što je za Partizan nedopustivo. Trener Miroslav Nikolić opravdao je taj niz povredama, a ranije je rekao da nije zabrinut za plasman.

Posle poraza od Cedevite Marko Čakarević je opisao kako se igrači osećaju.

- Izgubiš utakmicu, uđeš u svlačionicu, nije ti ni do čega, bukvalno. Misliš se šta ću sutra, ali kad dođeš na trening, moraš da zaboraviš i ideš da gaziš, jer sutra moraš da pobediš. Nema nam druge osim da pokušamo da se izdignemo iz ove situacije da uđemo u pobednički niz - rekao je krilni igrač crno-belih.

Koliko ta loša serija utiče na vaše samopouzdanje? Pogotovo u neizvesnim završnicama, jer ste nekoliko utakmica ove sezone gubili u poslednjih minut ili dva.

- Nezgodno je kad se uđe u negativni niz. Mora da se pobeđuje, ipak je ovo Partizan. I onda kad se tako uđe u neizvesnu završnicu, onda se ruka stegne. Još ako protivnik pogodi neke šuteve... - objašnjava Čakarević.

Partizan je protiv Cedevite celu utakmicu bio "u egalu", ali je protivnik u poslednjih 90 sekundi postigao četiri trojke i na kraju slavio sa 92:82. To je bio četvrti poraz u pet utakmica ABA.

Čakarević objašnjava kako je to izgledalo na terenu.

- Stvarno je izgledalo da imamo pritisak lošeg niza i dosta puta u nekim situacijama kada smo imali otvorene šuteve i zicere, sve smo nešto stegnuto rešavali i, naravno, promašivali. Oni su pogodili dosta šuteva, neke otvorene, a neke preko ruke. Kad pogode preko ruke, onda ti malo padne moral. Generalno smo celu utakmicu igrali egal i na kraju su nam dali četiri trojke za minut i po i to je prelomilo utakmicu - rekao je Čakarević.

Koliko su povrede uticale na ove rezultate?

- Ne bih rekao da su povrede. Imamo mi širok roster, ima mnogo mladih igrača koji dobijaju minutažu. Nije to ono da se neko povredi, pa iskoči neko ko ne igra. Ali, opet, utiče i to kad ti malo-malo fali bitan igrač u rotaciji. Mi smo u takvoj situaciji da je svaki čovek bitan - objasnio je on.

Kakva je atmosfera u svlačionici posle svega?

- Atmosfera je generalno okej, koliko može biti. Svima je nekako u glavi što smo u tom lošem nizu, ali ovako van toga je sve u najboljem redu...Trebalo bi možda malo da se pobijemo - dodao je na kraju u šali.

Slede četiri utakmice kod kuće, posle Bilbaa u Evrokupu dolaze MZT i Mornar.

- To je baš pod moranjem da se dobije, hteli to da priznamo ili ne. Nema nam druge osim da izađemo na teren i da pokušamo da pregazimo rivala, jer drugačije ne ide - rekao je Marko Čakarević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading