Žiru poništio Tadićevu majstoriju i ponovo spasao "Tobdžije"

Autor:

Sport

10.12.2017

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poveli su "Sveci" već u trećem minutu, ali je Arsenal u smiraj susreta doša do bodova.

RepublikaFoto: twitter.com/AFCfreddie8
Olivije Žiru ponovo je spasilac Arsenala

Soton nije izdržao, iako su vodili već od trećeg minuta, na kraju su morali da se zadovolje bodom. Nakon 90 minuta na "Sent Merisu" bilo je 1:1 (1:0).

Stigla je lopta do srpskog fudbalera, koji se nalazio nadomak kaznenog prostora gostiju iz Londona. Tadić je osetio da mu se Ostin ubacuje iza leđa, poslao mu je idealan pas, maltene bez gledanja, robusni Englez je izbio sam pred Čeha i lako ga matirao za vođstvo "Svetaca" na samom startu susreta.

Samo par minuta kasnije, mogao je Čeh ponovo da vadi loptu iz mreže, ali je ovoga puta iskusni golman uspeo da zaustavi Čarlija Ostina, koji je još jednom imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Arsenala.

Od tog trenutka je opao ritam utakmice, Arsenal je uspostavio kontrolu lopte, ali nije uspvao da pripreti domaćem sastavu.

Prvu pravu priliku imali su u 32. minutu, ali je Forster sjajno intervenisao nakon šuta Remzija.

Do kraja prvog dela igre nije bilo previše zanimljivosti na obe strane, a u nastavku je sjajnu priliku imao vezista Sotona Oriol Romeu. Španac je tukao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio prečku!

Reagovao je ubrzo Venger, poslao je na teren Velbeka umesto Mertesakera, ali smao par minuta kasnije nova prilika za domaćina, ipak ju je propustio Nejtan Redmond.

Nakon toga još dve promene kod gostiju, Džaku menja Vilšir, a umesto Lakazeta na teren je istrčao Žiru, ispostavilo se da je ta Vengerova odluka bila vredna bodova.

Igrao se 88. minut, kada je Žiru glavom sa desne stative matirao nemoćnog Frostera, nakon dobrog centaršuta Sančeza sa leve strane.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa su obe ekipe morale da se zadovolje sa osvojenim bodom.

Arsenal je peti nakon ovog remija, imaju 29 bodova, dok je Sautempton sada 10. sa 18 osvojenih bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading